ŽIVEO DAN POBEDE

NKPJ i SKOJ su obeleželi Dan pobede nad fašizmom – 09. maj, polaganjem venaca na Groblju oslobodioca Beograda. Nakon toga, u popodnevnim časovima, naši aktivisti su se priključili manifestaciji “Besmrtni puk” – tradicionalnoj manifestaciji koja je prodefilovala ulicama Beograda. Učesnici ovog marša su nosili slike svojih predaka koji su se borili u partizanskim jedinicama.

Dan pobede, 09. maj je jedan od najbitnijih datuma u istoriji čovečanstva. Njegov značaj posebno do izražaja dolazi danas. Kapitalizam da bi odbranio svoje pozicije, baš kao i nekada, brani se preko svojih fašističkih sluga. Fašizam ostaje odbrambena pesnica imperijalizma. Domaći izdajnici i sluge okupatora se rehabilituju. Na ovaj način buržoaska država ostaje dosledna svojim ideološkim pretcima, jer današnja buržoaska Srbija verno služizapadnom imperijalističkom okupatoru.

Tokom polaganja venaca je došlo do incidenta, kada su pojedini desničari želeli da se sukobe sa našim aktivistima. Drugi incident se dogodio kada su na samom kraju skupa, pojedini desničari razvili transparent sa krvavim Nikolajem Romanovim i pevali četničke pesme. Oni su želeli da se sukobe sa našim aktivistima i ljudima koji su nosili jugoslovenske i sovjetske zastave, a policija je u tom trenutku pretila našima aktivistima hapšenjem. Ogroman propust organizatora je taj što se dozvoljava desničarima, koji nose znamenja onih snaga koje su bile poražene u Drugom svetskom ratu da nose simbole povodom Dana pobede. To takođe predstavlja način revidiranja istorije.

Uvek je bitno ponoviti da su oslobodioci Jugoslavije bili predvođeni komunistima, da su bili na čelu narodnooslobodilačkog pokreta, a na međunarodnom planu, Sovjetski Savez igrao je glavnu ulogu u slamanju fašizma. Nikakvo prekrajanje istorije tu istorijsku činjenicu ne može izmeniti!

Živeo Dan pobede nad fašizmom!

Fašizam neće proći!

Sekretarijat nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

09. maj 2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A