ZAVRŠEN VI ANTIFAŠISTIČKI KAMP

U Beogradu, u Gradskoj opštini  Zemun, održan je šesti Antifašistički  letnji kamp pod nazivom „Koracima pobednika“. Kamp je trajao minulog vikenda na Velikom ratnom ostrvu. Učesnici kampa bili su mladi iz cele Srbije. Kamp je bio odlična prilika u kom su se sreli aktivisti iz čitave naše zemlje. Kampu je prisustovao i Generalni sekreatr Nove komunističke partije Jugoslavije, drug Aleksandar Banjanac.

 

Učesnici kampa su kroz predavanja, diskusije i debate saznali više o herojskom jugoslovenskom atifašističkom otporu tokom Drugog svetskog rata. Osnovni cilj održavanja kampa je dizanje antifašističke svesti, posebno među mladim ljudima koji su izloženi sveopštoj političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i obrazovnoj degradaciji. Preko medija, zvaničnih institucija, škola, fakulteta se servira lažna istorija, u kojoj se neretko oslobodioci nazivaju okupatorima i zločincima, dok se sa druge strane naci – fašistički okupator, kao i kolaboracionisti, rehabilituju, kako bi se predstavili kao nevine žrtve.

Teritorija opštine Zemun nije slučajno izabrana, jer na njegovoj teritoriji su rođeni brojni revolucionari, koji su  se tokom NOB-a borili protiv fašizma.

Radioinice kampa bile su šarolike. Učesnici su diskusijama i predavanjima pokrili dnevno političke aktuelnosti u našoj zemlji, ideološke i istorijske teme, ali i svestke aktuelanosti poput terorizma i problema izbeglica, koji predstavljaju posledice imperijalističkih politika.

Široke i opsežne diskusuje, koje su se ticale širokog polja antifašističke, antiimperijalističke i klasne borbe su dale novi elan i podstrek u svakodnevnoj borbi naše omladinske organizacije.

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

10.09. 2018. godine

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A