WFDY O SITUACIJI U JORDANU

Poslednje nedelje omladina i narod Jordana, demonstrirali su protiv nasilja režima nad ljudskim i demokratskim prvima naroda i antinarodne politike implementirane od strane režima. Takva politka  je donela visoke cene bazičnih potrošnih roba, veću nezaposlenosti, masovne privatizacije i ekstremno siromaštvo u masovnim razmerama.

Jordanaska država odgovrila je sa ekstremnim metodama represije i hapšenja mladih aktivista da bi sprečila masovne mobilizacije. Do sada je 15 drugova uhapšeno uključujući našeg druga Bašara Asafa člana iz organizacije koja je članica Svetske federacije demokratske omladine (WFDY). Bašar Asaf uhapšen je na način koji je postojao šesdesetih kao metod vladinog kidnapovanja. Kola su blokirala njegov put i upereno je oružije u njegove grudi. Od tada je on zadržan bez bilo kakvog objašnjenja  za razlog hapšenja od strane obaveštajne službe Jordana.

WFDY odbacuje represiju režima i izražava svoju solidarnost prema omladini, studentima i narodu Jordana koji se trenutno suočava sa nasiljem i tiranijom policije i paravojnih snaga. Mi takođe šaljemo snažnu poruku podrške organizacijama naših članica  u Jordanu koje stoje u prvim borbenim redovima i mi zahtevamo da se odmah puste svi naši drugovi i omladina.

 

Mi pozivamo sve progresivne ljude u svetu da podrže borbu za mir, humanost i demokratska prava, socijalnu pravdu i protiv planova američkog imperijalizma, reakcionarne Vlade Izraela, kao i drugih reakcionarnih režima u arapskom svetu.

 

Živela internacionalna solidarnost i antiimperijalistička borba!

Žiela borba za mir i progres!

Pobediće borba naroda za slobodu, demokratiju i socijalnu pravdu!

 

Sekretarijat SKOJ-a,

14.12.2018.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A