VJEČNA SLAVA OSLOBODIOCIMA PODGORICE

Povodom dana oslobođenja Podgorice, 19.12. delegacija Saveza Komunističke Omladine Jugoslavije odala je počast herojima Prve Bokeljske Narodno-oslobodilačke udarne brigade koji su glavnom gradu Crne Gore donijeli slobodu.

 

Smatramo da je sjećanje na stradale civile kao i stradanje samog grada tokom silnih bombardovanja Podgorice u drugom svjetskom ratu (nažalost od strane obije strane) nepotpuno bez pominjanja današnje situacije u Gazi. Kao narod koji je iskusio ono kroz šta Palestinci sada prolaze naša dužnost jeste solidarnost.

 

Iz tog razloga odali smo počast i u ime Pokret solidarnosti sa Palestinom , ovom prilikom željeli bi da ponovo pozovemo naše članove i simpatizere da stupe u redove Pokreta. Jer borba za mir i slobodnu Palestinu jeste aktuelni front protiv fašizma – za čovječanstvo i pravdu.

 

Vječna slava oslobodiocima!

 

Sloboda Palestini!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Podgorica,

29.12.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A