VENECUELA ODBACUJE NAPAD AMERIČKE VLADE NA VENECUELANSKU AVIOKOMPANIJU CONVIASA

Prenosimo u celosti saopštenje koje je pre nekoliko dana izdala Vlada Venecuele povodom najnovojih bezočnih imperijalističkih napada SAD na ovu suverenu zemlju i njen narod.

 


 

Bolivarska Republika Venecuela oštro odbacuje novi napad Vlade Sjedinjenjih Američkih Država i njenu imperijalističku mašineriju uperenu protiv venecuelanskog naroda, demokratskih institucija i državnih firmi, a naročito nezakonitu i suludu meru koju diktira Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država protiv naše nacionalne aviokompanije Conviasa. Ova nedopustiva i bezočna agresija ima za cilj da pogodi venecuelansku aviokompaniju koja pruža javnu uslugu kako venecuelanskom narodu, tako i drugim narodima.

 

Uz pomoć ove nove jednostrane, ekstrateritorijalne nasilne prinudne mere kojom se krši međunarodno pravo i međunarodni sporazum o vazdušnom saobraćaju, Trampova administracija preduzima još jedan korak u povećanju agresija na venecuelanski narod. Pored komercijalnih operacija, ova imperijalistička mera ima za cilj da utiče na humanitarnu politiku Vlade Bolivarske Republike Venecuele. Reč je o planu povratka domovini, čiji je cilj povratak venecuelanskih migranata koji se nalaze u nezavidnoj situaciji u celom regionu, kao i o misiji Čudo koja predstavlja medicinski program za prevoženje pacijenata radi pregleda, oftamoloških operacija i lečenja.

 

Ovim merama se nastoji ugušiti venecuelanski narod, putem ograničavanja njegovog prava na nacionalnu i međunarodnu mobilnost, kao i ugrožavanja vaduhoplovne sigurnosti čitave zemlje. Međutim, Bolivarska Vlada, zaposleni, kabinsko osoblje i administrativno osoblje aviokompanije Conviasa, potvrđuju svoju ustrajnu volju da nastave da služe veneculanskom narodu, kao i drugim narodima sveta. Današnji napad najrazornije imperije poznate čovečanstvu će upravo učiniti da Venecuela istraje u svojoj nameri da ojača svoju posvećenost miru, solidarnosti i izgradnji boljeg i pravednijeg sveta.

 

Karakas, 07. februar 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A