ULTRADESNIČARI OSKRNAVILI GROBNICU NARODNIH HEROJA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuje protiv sinoć počinjenog skaradnog skrnavljenja Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu, od strane ultradesničarskih ekstremista.

 

Tom prilikom su oštečene biste narodnih heroja sahranjenih na tom mestu i ispisan grafit „ Ratko Mladić je narodni heroj a ne ovi“. Naš omladinski Savez sa gnušanjem osuđuje sramni čin ultradesničarskih ekstremista. Oni ne samo da su bezumni i primitivni vandali već ništa ne znaju o Ratku Mladiću, u koga se kunu, pa tako ni to da je on bio poštovalac partizanskog oslobodilačkog pokreta u Drugom svetskom ratu i da nikada nije rekao nijednu ružnu reč protiv heroja sahranjenih na Kalemegdanu.

 

SKOJ podseća da ovo nije prvi napad na Grobnicu narodnih heroja u Beogradu. Prošle godine je oskrnavljena u više navrata od strane ultradesničarskih ekstremista predvođenih američkim neonacistom Robertom Rundom, koji je u međuvremenu proteran iz Srbije. Naš omladinski Savez je tada od rukovodstva Javnog preduzeća „Beogradska tvrđava“ zahtevao postavljanje kamera i obezbeđenja kojim bi se zaštitio taj spomenik. I pored toga na tom planu nije urađeno ništa te SKOJ ocenjuje da je objektivni krivac za skrnavljenje Grobnice narodnih heroja rukovodstvo tog preduzeća. Indolentni odnos nadležnih prema nedelima ultradesničarskih ekstremista ohrabruje te besprizorne vandale da nastave sa skrnavljenjem i izražavanjem govora mržnje. Direktna posledica te indolentnosti su nedavno uništenje murala posvećenog Branku Črncu Tusti, preminulom pevaču pank benda KUD Idijoti iz Pule, pokušaj onesposobljavanja vrata i grafiti mržnje na sedištu Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i SKOJ u Beogradu i sada ruženje Grobnice narodnih heroja.

 

SKOJ od nadležnih u Javnom preduzeću „Beogradska tvrđava“ zahteva da uvredljivi grafit sa Grobnice narodnih heroja bude odmah uklonjen. Takođe, tražimo da na tom mestu bude postavljen čuvar dok se, po hitnom postupku, tu ne postave kamere kako bi se sprečili novi vandalski činovi.

 

SKOJ od Ministarstva unutrašnjih poslova zahteva da njegovi pripadnici odmah pronađu i procesuiraju odgovorne za skrnavljenje Grobnice narodnih heroja u Beogradu. Ukoliko do toga ne dođe a napadi na taj spomenik se nastave, SKOJ će biti prinuđen da pozove antifašističku javnost da se organizuje i sama ga zaštiti.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

29.11.2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NKPJ I SKOJ KOMUNISTI IZLAZE NA IZBORE – ISTINSKA LEVICA NA JEDNOJ LISTI DESET GODINA OD SMRTI BRANKA KITANOVIĆA OTKAZATI NOVOGODIŠNJI KONCERT JELENE KARLEUŠE ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “O DRŽAVI” ANTONIJA GRAMŠIJA U BEOGRADU

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A