TRIBINA „DVA NARODA JEDNA BORBA ZA SLOBODU – SRBIJA I VENECUELA U BORBI PROTIV IMPERIJALIZMA“

U utorak, 7.11. aktivisti Studentskog fronta su u saradnji sa studentskim orgnizacijama sa Filozofskog fakulteta organizovali tribinu koja je na sve prisutne ostavila veoma jak utisak. Jedan od govornika na tribini, ambasador Venecuele u Srbiji Dimas Hesus Alvarenga Gera, nam je u jednom obimnom izlaganju predstavio istoriju Venecuealanske borbe za slobodu kako svoje, tako i drugih nacija, protiv imperijalizma, kao i savremenu borbu Venecuele protiv imperijalizma SAD-a, i tu naravno veliko hvala prevodiocu, Jeleni, za odlično odrađen posao. Drugi govornik, Dr Olga Manojlović Pintar, nam je pružila jedan širok kontekst nacionalnih revolucija uopšteno, kao i jedno uporedno gledište nacionalnih revoluciju u Evropi i Latinskoj Americi.

 

Jedno od pitanja upućenih njegovoj ekselenciji bilo je u vezi stava Bolivarske republike Venecuele po pitanju statusa južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Ambasador je jasno dao do znanja da Venecuela nikada neće priznati lažnu NATO tvorevinu, tzv “Kosovo”, čemu je usledio buran aplauz sa ovacijama čitavog auditorijuma. Ova podrška pokazuje da danas, kada se naša dva naroda ponovo bore protiv imperijalizma, opet možemo govoriti o jednoj borbi naših naroda, u kojoj danas više nego ikada do sada moramo stojati zajedno!

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A