TOMO MONO NE VIČI NA RADNIKE I PODNESI OSTAVKU

Zbog besramnog vikanja na radnike angažovane na izgradnji obilaznice oko Beograda, Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omadine Jugoslavije (SKOJ)  predali su protestno pismo Tomislavu Momiroviću, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da zbog tog drskog čina podnese momentalnu ostavku.

 

NKPJ i SKOJ su zgroženi i zgađeni scenom sa gradilišta tunela Lipak gde se bogataško dete, poznato u javnosti kao Toma Mona, a koje nema ni jednu kvalifikaciju da obavlja funkciju na koju je postavljeno, dralo na poštene kineske i azerbejdžanske radnike, koji su trbuhom za kruhom otišli daleko od kuće kako bi prehranili svoje porodice. Još grozomornije je što je verbalno iživljavanje Momirovića nad radnicima postavljeno kao video zapis na portal Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ministar je optužio izvođače radova zbog navodnog prolongiranja rokova izgradnje deonice na obilaznici oko Beograda. NKPJ i SKOJ postavljaju pitanje, koje su stručne kvalifikacije naslednika kompanije „Mona“, odraslog na „srebrnoj kašici“ da odlučuje o objektivnim okolnostima, poput problema na izgradnji saobraćajne infrastrukture.

Momirović je poznat po osionom stavu prema radničkoj klasi, zbog izjave da minimalne zarade ne treba povećati, međutim njegov razmaženi buržujski ego ne može da bude izgovor za grdnju na račun ponosnih kineskih i azerbejdžanskih putarskih radnika. Oni nisu krivi za bilo kakva prolongiranja i kašnjenja već je to isključivo naručilac poslova, Vlada Srbije i resorno ministsarstvo kome je Momirović na čelu.

Momirović treba da se ljuti zbog toga što saobraćajnu infrastrukturu u Srbiji grade strane a ne domaće firme kao i na nesposobno rukovodstvo Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ na čelu sa Zoranom Drobnjakom , koga na toj funkciji drži vlast kojoj i sam pripada. Sa druge strane Momirović nema pravo da demagoški pridikuje ljudima u kombinezonima i šlemovima na gradilištu koji uz puno truda i znoja, za razliku od Tome Mone, zarađuju za život.

Zbog toga su NKPJ i SKOJ  predali zahtev Tomislavu Momiroviću da momentalno podnese ostavku na funkciju koju obavlja, kao i da se javno izvini radnicima na koje je vikao !

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

24. 02. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A