SVETSKI DAN SOLIDARNOSTI SA NARODOM VENECUELE

Povodom Dana svetske solidarnosti sa narodom Venecuele 27. februara poslata je poruka solidarnosti i iz Beograda. Narod Venecuele se bori protiv američkog imperijalizma i agresije, a sankcije koje je vlada američkog predsednika Donalda Trampa odlučila da nametne Venecueli je u sklopu agresivne i pljačkaške politike koju SAD vode prema Venecueli.

 

NKPJ I SKOJ pozivaju građane u Srbiji, da budu motivisani idealima antiimperijalizma, pravde, razumevanja i solidarnosti sa narodom Venecuele u borbi za očuvanje slobode i suvereniteta zemlje pod teretom ekonomske agresije od strane SAD, izražavajući najoštrije protivljenje disriminatorskim merama koje je naložila vlada Donalda Trumpa protiv venecuelanske ekonomije i društva, sprečavajući državu da kupuje hranu, lekove i osnovne zalihe.

 

Narod Venecuele je decenijama izložen agresiji zapadnog imperijalizma, koji ne prašta neposlušnost i otpor kolonijalizmu. Sankcije su odmazda za neuspeh snaga destrukcije i nemira, oružje brutalnog neprijateljstva prema Bolivarskoj Republici Venecueli i građanima ove dostojanstvene zemlje, što predstavlja deo tekuće politike SAD protiv nepokornih naroda.

 

Marionetski režimi latinoameričkih država, pod kontrolom Trampove administracije, saučestvuju u zločinu protiv naroda Venecuele, urušavajući kredibilitet sve nemoćnijih UN. Dok Amerika preti ratom ne bi li “spasla mir”, Venecuelanci sa svojim predsednikom poručuju da sloboda nema cenu, a ideja socijalne pravde – proglašena za Utopiju – za njih je jedini mogući model življenja.

 

S verom da “siromaštvo i robstvo nisu upisani u zvezdama” oni brane svoje pravo na Utopiju, a narod Srbije im – nakon otrežnjujućeg iskustva 1999 – poručuje da se nametanju volje umišljenih gospodara sveta mora i može odupreti. Visoka patriotska i politička svest nepotkupljivih građana Venecuele, izaziva divljenje i sve veću solidarnost u svetu slobodoljubivih naroda i levičarskih pokreta.

 

NKPJ I SKOJ se solidarišu sa komunistima, narodom i progersivnom vladom na čelu sa drugom Nikolasom Madurom u Vencueli.

 


 

Sekretarijat NKPJ i SKOJ-a,

Beograd,

27. 02. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A