STUDENTSKI FRONT ZAHTEVA OSTAVKU REKTORKE POPOVIĆ

 

Studentski front predao je danas pismo Rektoratu Univerziteta u Beogradu u kojem zahteva ostavku trenutnog rektora, Ivanke Popović. Razlozi za traženje ostavke su sledeći:

 

 

1. Više javno tužilaštvo, posle uvida u izveštaj Državne revizorske institucije, podnelo je protiv nje krivičnu prijavu uz tvrdnju da je bez saglasnosti i nenamenski trošila budžetska sredstva

 

2. Predstavnici Studentskog fronta su Rektoratu 1. oktobra 2020. godine predali zahtev za omogućavanje besplatnog obrazovanja i ukidanje “Bolonjske deklaracije”. Ivanka Popović se do danas nije izjasnila o njemu.

 

3. Od početka njenog mandata kao rektora 2018. godine pa do sad, Univerzitet u Beogradu je na Šangajskoj rang listi univerziteta sa 302. mesta pao više od sto pedeset mesta niže, što je najniži rezultat do sad.

 

U slučaju da Ivanka Popović u doglednom roku ne podnese ostavku na funkciju rektora Univerziteta u Beogradu, Studentski front poziva ostale studente na proteste kojima će se zahtevati da Ivanka Popović bude smenjena sa funkcije.

 

Sekretarijat Studentskog fronta,

Beograd,

10.03.2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A