STUDENTSKI FRONT ODAO POČAST ŽARKU MARINOVIĆU

Povodom 4.aprila Dana studenata Beogradskog univerziteta, aktivisti Studentskog fronta (SF) položili su venac na grob legendarnog Žarka Marinovića,studenta Pravnog fakulteta mučki ubijenog tokom studentskih demonstracija 1936. godine.

 

Žarka Marinovića kukavički sa leđa ubile su ljotićevske fašističke horde, verne sluge eksploatatorskog krupnog kapitala. Pored toga što je jedna od prvih žrtava fašizma u našoj zemlji Žarko Marinović je i simbol organizovane borbe progresivnih studenata za humaniji, bolji svet, svet u kome obrazovanje ima svrhu opšteg napretka, u kome ono nije podvrgnuto interesima kapitalističkog tržišta, svet u kome je ono besplatno i dostupno svima.

 

Studentski front koristi i ovu priliku da istakne zahtev da se Žarku Marinoviću podigne bista na ulazu u zgradu Pravnog fakulteta u Beogradu, čiji je student bio. Naša organizacija traži da se momentalno ispred zgrade tog fakulteta ukloni bista osvedočenog reakcionara i nacional-šoviniste Slobodana Jovanovića a da na istom mestu bude postavljena bista Žarku Marinoviću.

 

Studentski front svim studentima Beogradskog univerziteta čestita 4.april i poziva ih da stupe u redove naše organizacije u borbi za besplatno studiranje i druga studentska prava stečena tokom socijalističke izgradnje naše zemlje a koja su uzurpirana i poništena nakon kapitalističke restauracije.

 

Živeo 4.april borbeni Dan studenata Beogradskog univerziteta!

 

Večna slava Žarku Marinoviću!

 

Tvoje delo nastavljamo mi!

Sekretarijat Studentskog fronta,
Beograd,
04. 04. 2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A