STUDENTI BLOKIRALI REKTORAT U BEOGRADU

Aktivisti Studentskog fronta (SF) zajedno sa drugim progresivnim studentima Univerziteta u Beogradu blokirali su danas 16. maja 2013. godine oko 16 sati zgradu Rektorata u znak protesta protiv povećanja školarina.

Studenti su uzvikujući parole „Besplatno školstvo“ i „Nismo klijenti, mi smo studenti“ ušli u zgradu Rektorata gde su u večernjim časovima održali Plenum. Studenti u protestu zahtevaju od Rektorata Univerziteta u Beogradu povlačenje odluke o poskupljenju školarina i momentalno smanjivanje istih. Takođe, studenti od Ministarstva prosvete i Vlade Srbije traže donošenje odluke o javno finansiranom, odnosno o potpuno besplatnom studiranju. Studenti pozivaju sve svoje kolege da se priključe zajedničkoj borbi, blokadi Rektorata i uzmu učešće u radu Plenuma do ispunjenja pravednih studentskih zahteva. Pripadnici Studentskog fronta su u prvim borbenim redovima protesta i blokade pod svojim transparentom „Studenti a ne klijenti!, noseći parolu „Ne Bolonja već Havana, obrazovanje svima“ i plakat sa likom heroja studentske borbe komuniste Žarka Marinovića. Studentski front poziva sve progresivne organizacije i pojedince da podrže studentsku borbu protiv školarina i za besplatno obrazovanje.

Znanje nije roba!

Studenti a ne klijenti!

Dole školarine!

Za besplatno studiranje!

Studentski front, Beograd

16. maj. 2013. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A