STOP PRODAJI SAVA CENTRA

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) su u utorak 28. oktobra izveli simboličnu akciju protiv prodaje Sava Centra. Naši aktivisti su ispred glavnog ulaza u zgradu Sava centra razvili transparent sa natpisom “Odbranimo radničko – nacionalizjmo tajkunsko” i na taj način izrazili protest protiv tenderskog procesa za prodaju tog preduzeća.

 

NKPJ i SKOJ smatraju da je prodaja Sava centra nedopustiva, jer je reč o vrednoj imovini koju je decenijama stvarao radni narod Beograda i naše zemlje. Prodajom Sava centra Grad Beograd bi bio na gubitku, jer bi se izgubila značajna sredstva koja se inkasiraju od organizovanja manifestacija i izdavanja poslovnog prostora u toj zgradi. Takođe novi privatni poslodavac (a gotovo izvesno je da će to biti tajkun Miroslav Mišković) bi pootpuštao zaposlene ili im znatno smanjio plate kako bi uvećao svoj profit.

 

Stoga NKPJ i SKOJ zahtevaju da se tender za prodaju Sava centra odmah obustavi i da taj objekat ostane u vlasništvu Grada Beograda, to jest njegovih građana.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

28. 10. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A