STOP BAHATIM POSLODAVCIMA

Savez komunističke omladine Jugoslavije je počeo kampanju protiv kršenja prava radnika ispred TV-a Pinka. Naš omladinski Savez počeo je kampanju simbolično ispred ove televizijske kuće zbog izjave bahate voditeljke Jovane Jeremić koja ja tvrdila da članovi tima koji zajedno sa njom rade jutarnji program moraju da dođu na posao čak i kad su bolesni jer ona ne toleriše izostanke. Iz tog razloga, naši aktivisti su simboličnom akcijom započeli kampanju koja je usmerena protiv svih bahatih poslodavaca. Naši aktivisti su predali pismo menadžemntu TV Pink, sa zahtevom da se izjasni da li se izrečene reči Jovane Jeremić sprovode u delo u njihovoj medijskoj kompaniji.

 

SKOJ je obavestio nadležne inspekcijske organe da hitno provere da li Jovana Jeremić govori istinu i da što pre obavesti javnost o tome. SKOJ od uredništva televizije Pink zahteva da se ogradi od skandalozne i neljudske izjave Jovane Jeremić kao i da je sankcioniše zbog verbalnog šikaniranja članova svoje ekipe.

 

Takođe, naš omladinski Savez je uputio javni poziv svim novinarskim udruženjima, sindikalnim organizacijama i udruženjima koja se bave radničkim i ljudskim pravima i drugim političkim subjektima da osude izjavu Jovane Jeremić kojom se vređa dostojanstvo i ugrožava zdravlje zaposlenih koji učestvuju u snimanju i emitovanju emisije koju ona vodi i da se priključe našoj kampanji protiv kršenja elementranih prava radnika. SKOJ će pozvati sve spomenute organizacije da zajedničkim snagama vršimo pritisak na inspekciju rada da sankcioniše Jovanu Jeremić, TV Pink i sve slične primere kršenja prava radnika u Srbiji.

 

Video sa akcije

 

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

13.01.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A