SREĆAN 9. MAJ – DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

NKPJ i SKOJ svim građanima žele srećan 9. maj – Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

 

Na tradicionalan način, polaganjem venca u Spomen parku oslobodiocima u Beogradu, naši aktivisti odali su dužnu poštu borcima protiv najvećeg zla u istoriji.

 

Vijorile su se i danas u Spomen parku oslobodiocima naše partijske i skojevske crvene zastave sa srpom, čekićem i petokrakom, baš kao i na Rajhstagu u Berlinu 1945. Isticanjem crvenih znamenja slobode poslata je i poruka o tome ko je bio jedini i istinski oslobodilac od fašizma. Tu su bile i jugoslovenske i zastave Srbije sa zvezdom petokrakom, ali nije bilo i nikada neće biti mesta za crne zloslutne četničke zastave sa kosturskim lobanjama. U Srbiji i Jugoslaviji nije postojao niti jedan drugi antifašistički pokret sem Narodnooslobodilački, predvođen slavnom Komunističkom partijom Jugoslavije.

 

I današnji praznik nas obavezuje da ovu istinu ponavljamo, koliko god da druge strane, revizionizma i falsifikovanja istorije pokušavale da obmanu narod i ubede da je bilo drugačije. Istorija će zauvek zlatnim slovima pisati imena heroja naše borbe koji su ’45. na ulicama i trgovima, po gradovima i selima naše zemlje ponosne slavili pobedu i slobodu, dok su neki drugi pacovskim kanalima bežali daleko, na smetlište istorije, gde će im zauvek i biti mesto.

 

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

09. 05. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A