SRAMNI VANDALIZAM LJOTIĆEVSKIH KUKAVICA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuje vandalski čin počinjen u noći između 7. i 8. decembra kada su pomahnitali banditi oskrnavili Grobnicu narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu.

 

 

U ovom sramnom nedelu jasno se prepoznaje “rukopis” kukavičkih fanatika pristalica klerofašističkog mračnjaka i bestidnog sluge nacističkog okupatora tokom Drugog svetskog rata Dimitrija Ljotića. SKOJ izražava ogorčenje i protest zbog toga što gradske i republičke buržoaske vlasti na bilo koji način nisu reagovale na ovo nedelo iako se izjašnjavaju kao “poštovaoci antifašističke tradicije”. Takvo ponašanje jasno demonstrira da buržoaske vlasti o antifašističkim tradicijama vode računa samo “na papiru” ali ne i u praksi.

 

SKOJ od policije zahteva da se pravdi privedu izgrednici koji su počinili ovo gnusno delo kao i da se adekvatno kazne zbog skrnavljenja Grobnice narodnih heroja. Naš omladinski Savez ljotićevskom ološu poručuje da su njihove kukavičke akcije jalove i da ne mogu promeniti istorijsku činjenicu da je njihov sramni “učitelj” Dimitrije Ljotić završio na smetlištu istorije zajedno sa svojim idolima Adoldom Hitlerom, Benitom Musolinijem i Šarlom Morasom. Ista neslavna sudbina čeka i njih.

 

Slava herojima radničke klase sahranjenim na Kalemegdanu!

 

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije
Beograd,
10.12.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A