SRAMNE PRETNJE PRISTALICE “LEVIJATANA” PRVOM SEKRETARU SKOJ-a

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije i sa gnušanjem osuđuje drske pretnje koje je našem prvom sekretaru drugu Aleksandru Đeniću uputio pristalica pokreta „Levijatan“ sa po svemu sudeći lažnog naloga na fejsbuku.

 

Naime, sa naloga otvorenog na ime Đorđe Desnica našem sekretaru su stigle bestidne pretnje uz korišćenje brojnih prostačkih reči i psovki. Između ostalog, prvom sekretaru SKOJ-a se preti fizičkim napadom i traži od njega da javno ne obelodani poruku koja mu je poslata. Takođe, u istoj poruci sa naloga pod imenom Đorđe Desnica se preti da će prostorije Saveza komunističke omladine Jugoslavije „biti zapaljene“.

 

Sasvim je jasno da je ova besprizorna osoba koja se oglašava sa profila Đorđe Desnica pristalica pokreta „Levijatan“ poznatog po tome što njegovi aktivisti za Rome koriste pogrdne izraze, pokazuju netrpeljivost prema migrantima, manifestuju podršku budalastom antivakcionaškom pokretu i huliganski se ponašaju. Isto tako, sasvim je izvesno da su pretnje drugu Đeniću inspirisane sramnim plakatom koji je sačinio „Levijatan“ na kome se vidi logo tog pokreta koji razbija logo SKOJ-a kao i besmislene optužbe koje je na račun našeg Saveza i komunista u video zapisu na svom profilu izneo jedan od aktivista tog pokreta Pavle Bihali.

 

SKOJ od nadležnih u Srbiji očekuje da reaguju na nedolično i agresivno ponašanje i pretnje pripadnika pokreta „Levijatan“ i da ih zbog toga i procesuiraju.

 

Naš omladinski Savez poručuju desničarskom ološu da se mladi komunsti ne plaše jalovih pretnji putem fejsbuka i da će u slučaju napada na aktiviste ili prostorije SKOJ-a smatrati da je za njih u svakom pogledu odgovoran pokret „Levijatan“ pa će shodno tome i reagovati na adekvatan način.

CK SKOJ-a,

Beograd,

07. 05. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A