SOLIDARNOST SA ŽRTVAMA SEKSUALNOG NASILJA

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije zahteva da se strogo kazni seksualni zlostavljač iz Petnice koji uznemiravao učenice u naučno – istraživačkom centru. Šokantno i neverovatno je da u Istraživačkoj stanici Petnica, koja bi trebalo da bude naš ponos i naša naučna perjanica, maloletne devojke godinama unazad trpe seksulno uznemiravanje i zlostavljanje, i bivaju izložene raznim oblicima ugrožavanja i nedozvoljenog ponašanja u toku istraživačko – obrazovnog procesa.

 

SKOJ, kao organizacija koja okuplja omladinu, čiji članovi učestvuju u istraživačkom radu u Petnici, oseća dužnost i obavezu da se oglasi ovim povodom – da pozove sve mlade koji su doživeli i koji doživljavaju nasilje da prijave svoja iskustva nadležnim organima. SKOJ iskazuje divljenje za hrabrost i solidariše se sa devojkama koje su preživele nasilje. Ujedno pozivamo i sve nadležne da svaki pojedinačni slučaj obrade u skladu sa postojećim procedurama i propisima.

 

Apelujemo na medije da o pitanjima u vezi sa seksualnim uznemiravanjem i zlostavljanjem izveštavaju profesionalno i objektivno, štiteći žrtve i ugrožene. SKOJ smatra nužnim da se identitet zlostavljača obelodani u javnosti jer ćemo time sprečiti svaku dalju manipulaciju i zaštitu zlostavljača kao i zloupotrebu u Istraživačkoj stanici Petnica.

 

Slolidarnost i pravda za sve žrtve seksualnog nasilja!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

25. 05. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ODRŽAN 9. ANTIFAŠISTIČKI KAMP KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A