SOLIDARNOST SA RADNICIMA GEOKSA

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) iz Vranja, Leskovca i Beograda odazvali su se pozivu Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i u ćetvrtak 20. oktobra učestvovali na protestnom skupu ispred fabrike Geoks u Vranju koja je u vlasništvu italijanskog tajkuna Maria Poleđata.

 

Razlog za protest je otpuštanje dve hrabre radnice koje su se pobunile protiv šikaniranja, onemogućavanje sindikalnog organizovanja i brojna kršenja prava zaposlenih u toj fabrici. Prisutnima na skupu se između ostalih obratio i drug Vladimir Davidović, član Sekretarijata Nove komunističke partije Jugoslavije. U svom govoru drug Davidović je kritikovao anti-radnički Zakon o radu koji omogućava tlačenje i mobing zaposlenih u Geoksu ali i u svim drugim privatnim kompanijama širom Srbije, anti-narodne mere Vučićeve buržoaske pro-imperijalističke Vlade koje su građane dovele do prosjačkog štapa kao i eksploataciju tuđeg rada uz sticanje enormnog profita u korist strane i domaće buržoazije čije interese zastupa vladajući režim. NKPJ i SKOJ pozivaju sve ljude koji žive od svog rada, nezaposlene, penzionere, studente i omladinu da podrže i solidarišu se sa svojom braćom i sestrama iz Geoksa koji su suočeni sa najgorim oblikom izrabljivanja i eksploatacije.

 

NKPJ i SKOJ će sa svojim partnerima iz Udruženih sindikata Srbije “Sloga” nastaviti borbu protiv anti-narodnog i anti-radničkog režima kao i eksploatatorskih buržoaskih poslodavaca tako što će učestvovati i u protestima koji će se organizovati ispred fabrika FAP i Jura kao i na svim drugim mestima gde se ugrožavaju prava radničke klase. NKPJ u potpunosti podržava klasno svesnu i progresivnu orijentaciju Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, na čelu sa drugom Željkom Veslinovićem, kao i težnju da se stvori ujedinjeni front obespravljenih koji bi radnim ljudima ponudio istinsku levičarsku alternativu na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. U tom smislu NKPJ i SKOJ pozdravljaju najavu da će drug Željko Veselinović biti predsednički kandidat, daju punu i bezrezervnu podršku toj inicijativi i pozivaju sve radne ljude da se na platformi ujedinjenog fronta obespravljenih okupe i izbore za svoja ugrožena prava pod sloganom “Radnik nije rob”!

 

Živela radnička sloga!

 

Buržoaski menadžeri dalje ruke od radnika Geoksa!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

 

Beograd,

 

21. oktobar 2016. godine

211016

211016e

211016d

211016c

211016b

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A