SOLIDARNOST S NARODIMA TURSKE I SIRIJE

NKPJ i SKOJ izražavaju solidarnost sa narodima Turske i Sirije povodom devastirajućih posledica zemljotresa.

Upućujemo apel za hitnu međunarodnu pomoć za spašavanje nestalih koji su još uvek pod ruševinama, kao i podršku svima kojima je neophodna. U tom smislu i Srbija može i mora pružiti značajnu pomoć i time demonstrirati humanost i solidarnost koji ne manjkaju u ovim momentima među našim ljudima duboko pogođenim stradanjem naroda u Turskoj i Siriji.

Područje najpogođenije posledicama zemljotresa već je dugi niz godina trusno i politički i vojno, poprište je nemilih scena egzodusa naroda koji beži od posledica ratova izazvanih od strane zapadnog imperijalizma i za račun zapadnog imperijalizma. Tim je pre naša solidarnost veća i potpunija sa narodima ove oblasti.

Kako savremeni kapitalistički poredak nema rešenja za sve nagomilane probleme naroda očigledne u ovom području već duže vreme, pokazuje se da nema ni pred prirodnim nepogodama, uprkos svom tehnološkom napretku. Sigurno je da su ovako devastirajuće posledice zemljotresa mogle biti izbegnute. Kada su potrebe i interesi naroda u pitanju, kapitalizam bi društvo najradije vratio u kameno doba.

Porodicama nastradalih izražavamo najdublje saučešće, a povređenima želimo brz oporavak.

Sekretarijat NKPJ,
Sekretarijat SKOJ-a,
Beograd,
07.02.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM – MI SMO POBEDILI, POBEDIĆEMO OPET! SREĆAN PRVI MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA! PRVOMAJSKI PROGLAS NKPJ I SKOJ-a KOMUNISTI NA BEOGRADSKIM IZBORIMA NA LISTI RUSKE STRANKE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A