SKOJEVCI POŽELELI USPEH SVOM POSLANIKU

Aktivisti Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) danas su isticanjem transparenata ispred Skupštine Srbije u Beogradu pozdravili novog narodnog poslanika Slobodana Nikolića, predsednika Ruske stranke na čijoj listi su na decembarskim izborima nastupili kandidati našeg omladinskog Saveza i Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ).

 

S obzirom da su NKPJ i SKOJ na izbore izašli zajedno sa Ruskom strankom, koja je osvojila jedan mandat u Narodnoj skupštini, te da su za listu čiji je nosilac bio Slobodan Nikolić glasali i komunisti mi ga smatramo za svog poslanika i iskreno mu želimo puno uspeha u parlamentarnom radu.

 

Podsećamo da su SKOJ i NKPJ doneli odluku da na izborima održanim 17.decembra 2023. godine nastupe na listi Ruske stranke zbog toga što sa tom političkom organizacijom dele stavove po brojnim pitanjima.

 

I Ruska stranka i SKOJ i NKPJ su protiv pristupanja Srbije imperijalističkim savezima poput NATO i Evropske unije, a sa druge strane se zalažu za jačanje sveobuhvatne saradnje sa bratskom Rusijom i zemljama BRIKS-a.

 

I SKOJ i NKPJ i Ruska stranka smatraju Kosovo i Metohiju integralnim i neotuđivim delom Srbije i kategorično se protive uvođenju sankcija Moskvi zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, baštine i obeležavaju antifašističke tradicije naše zemlje i naroda iz perioda Drugog svetskog rata.

 

Inače, pored parole podrške ulasku Slobodana Nikolića u Narodnu skupštinu aktivisti SKOJ-a su istakli i transparent protiv diskriminatorskog izbornog zakona u Srbiji koji ima za cilj da spreči autentične predstavnike radničke klase da učestvuju na njima.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

06.02.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A