SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN

Aktivisti Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) danas su u Zemunu istakli baner podrške Aleksandru Đeniću, izvršnom sekretaru NKPJ, koji je na lokalnim izborima, održanim 2. juna, izabran za odbornika u Skupštini te gradske opštine.

 

Drug Đenić je na ovim lokalnim izborima bio nosilac liste „Ruska stranka – Borba za Zemun“ na kojoj su se našli članovi NKPJ, kao i aktivisti inicijative „Borba za Zemun“ u kojoj komunisti aktivno učestvuju. Aktivisti „Borbe za Zemun“ su kroz aktivnosti poput odbrane livade kod Belaća, organizovanja brojnih koncerata, izrada nekoliko murala, ali i borba za odbranu hotela „Jugoslavija“, stekli poverenje svojih sugrađana koji će u narednom periodu imati predstavnika koji će se zalagati za njihove interese.

 

Aktivisti „Borbe za Zemun“ će u narednom periodu obilaziti različite delove opštine i organizovati otvorena vrata na kojima će građani moći da iznosu svoje probleme, ali i predlažu rešenja istih. Treba spomenuti da, za razliku od buržoaskih partija, učestvovanje na izborima za aktiviste „Borbe za Zemun“ i članove NKPJ-SKOJ ne predstavlja glavni cilj, već jedan od vidova borbe za prava običnog, radnog čoveka u ovoj opštini. U tom smislu, ostvareni izborni uspeh ne predstavlja kraj, već početak naše borbe.

 

SKOJ se zahvaljuje radnom narodu Zemuna na ukazanom poverenju! Skojevci će u narednom periodu nastaviti da aktivno podržavaju i učestvuju u radu „Borbe za Zemun“, ali će takođe raditi na osnivanju i povezivanju sličnih pokreta kako u Beogradu, tako i u ostalim gradovima Srbije.

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

12. 06.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A