SKOJ UČESTVOVAO NA 48. ODIGITISU

Delegacija Saveza komunističke omladine Jugoslavije učestvovala je u Atini 22, 23. i 24. septembra na najvećem kulturnom događaju u Grčkoj – Festivalu Komunističke omladine Grčke – Odigitisu. Ove godine, po prvi put od kako naš omladinski savez prisustvoje ovoj veličanstvenoj manifestaciji, na festivalu je bila prisutna i naša organizacija iz Crne Gore, koju je predstavljao drug Jovan Mandić.

 

Delegacije komunističkih i antiimperijalističkih omladinskih organizacija iz preko 30 zemalja Evrope i sveta imale su priliku da razmene iskustva, uspostave i ojačaju bilateralne odnose, a sve u cilju jačanja zajedničke borbe protiv kapitalizma i imperijalizma, a za društvo radničke klase, za socijalizam – komunizam. Naši predstavnici iskoristili su priliku da upoznaju kako ostale organizacije, tako i mnogobrojne posetioce festivala, sa trenutnom situacijom u Srbiji i Crnoj Gori. Drugarice i drugovi iz velikog broja zemalja upoznali su se sa padom životnog standarda i inflacijom u Srbiji, katastrofalnom energetskom situacijom, kao i minimalcem koji ne može da zadovolji čak ni osnovne potrebe srpskog radnika. Oni su naučili više i o pljačkaškim privatizacijama u Crnoj Gori, političarima koji slede interese Zapada i domaćih mafijaša, kao i problemima koje Crnogorcima donosi članstvo u zločinačkom NATO paktu. Evropske komunističke omladine su, takođe, pozvane da u novembru učestvuju na Sastanku evropskih komunističkih omladinskih organizacija (MECYO), koji će se održati u Beogradu.

 

Generalni sekretar Komunističke partije Grčke (KKE), drug Dimitris Kucumpas, poručio je radnicima u svom govoru da se odupru ucenama buržoazije, da ne prihvate „novu normalnost“ koju im nameću kapitalistički političari, te da stanu u odlučnu borbu protiv imperijalističkih ratova koji izazivaju patnju širom planete. Mi koristimo ovu priliku da još jednom istanknemo da je bolji život moguć jedino u socijalizmu, a da će do njega radnici mogu i moraju doći jedino vođeni avangardnom, komunističkom partijom, kakve su NKPJ i KKE.

 

DOLE IMPERIJALIZAM, ŽIVEO PROLETERSKI INTERNACIONALIZAM!

ŽIVEO SKOJ, ŽIVELA KNE!

SOCIJALIZAM JEDINI IZLAZ!

 

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

27.09.2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A