SKOJ SAKUPIO 1200 POTPISA ZA ” TUSTIN PLATO”

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) je sakupio preko 1200 potpisa za “Tustin plato”. Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima Beograda. SKOJ je u četvrtak 6. oktobra, na dan rođenja Branka Črnca Tuste pevača pulskog pank benda KUD Idijoti, započeo skupljanje potpise da se prostor ispred Studentskog kulturnog centra nazove “Tustin plato”. Prikupljanje potpisa je trajati do 13. oktobra, a sutra će biti predati Skupštini gradada na dan kad je Tusta umro.

 

Razlog zbog koga taj prostor treba da se zove “Tustin plato” je taj što je Branko Črnac bio veliki prijatelj Beograda i progresivan muzičar. Tusta je do kraja svog života, prerano okončanog usled podmuklog raka, bio dosledni antifašista i borac protiv nacionalizma i za socijalnu pravdu i uvek rado viđen gost Beograda. Kao frontmen levičarskog pank benda KUD Idijoti pozitivno je uticao na stasavanje generacija beogradskih, srpskih i jugoslovenskih pankera i antifašista među kojima su bili i pripadnici SKOJ-a.

 

KUD Idijoti su često svirali u SKC-u, tu su se prodavala njihova muzička izdanja a park u blizini je bio mesto na kome su se okupljali beogradski pankeri.

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije

 

Beograd,

 

13. 10. 2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

NKPJ I SKOJ NA SASTANKU ANTIMPERIJALISTIČKE PLATFORME U ATINI MASOVNI SKUP PODRŠKE PALESTINI U PODGORICI TRIBINA „DVA NARODA JEDNA BORBA ZA SLOBODU – SRBIJA I VENECUELA U BORBI PROTIV IMPERIJALIZMA“ ODRŽAN SKUP DAN SEĆANJA NA JASERA ARAFATA – SRBIJA UZ NAROD PALESTINE SKOJ UČESTVOVAO NA SEDMOM KONGRESU LKSM-a

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A