SKOJ PODRŽAVA BORBU PROTIV INVESTITORSKOG URBANIZMA

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije juče je podržao stanovnike bloka 63, kao i drugih blokova, u borbi protiv investitora. Na Novom Beogradu je izražena investitorska urbanizacija, koja podrazumeva rušenje dečijih igrališta, sportskih terena, parkova, vrtića i domova zdravlja da bi se zidale nove i profitabilne zgrade. Ovaj problem nije prisutan samo u blokovima, već i u celom Beogradu, kao i celoj Srbiji.

 

U bloku 63 investitor je muljatorskim i podlim praksama preuzeo parcelu na kojoj se nekada nalazio šahovski klub i društveni klub Rad i na njoj planira da gradi zgrade, koje proteklih godina niču na sve strane, bez ikakvog razmišljanja o ljudima koji ovde žive i kakav ovo uticaj ima na njih. Novogradnja nastala na ovaj način stvara gomilu praznih stanova, jer njihova cena uopšte nije dostižna za radnog čoveka, dok broj beskućnika u Beogradu raste.

 

SKOJ se oštro protivi ovakvoj gradnji i destrukciji koja narušava život stanovnika naše zemlje, aktivna borba protiv ove pojave aktivno se vodi u okviru Borbe za Zemunu u kojoj SKOJ aktivno učestvuje. Stvaranje, povezivanje i koordinacija ovakvih lokalnih pokreta koji štite svoj prostor za život i okolinu i tako stvaranje šireg pokreta protiv investitorskog urbanizma predstavlja jedan od glavnih ciljeva SKOJa u narednom periodu.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

22.02.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A