SKOJ OBELEŽIO 50. GODIŠNJICU PUČA U ČILEU

Projekcijom filma “Colonia”, članovi i simpatizeri SKOJ-a obeležili su 50. godišnjicu puča u Čileu, aktivno sponzorisanog od strane SAD, kao i godišnjicu smrti socijalističkog predsednika Čilea, Salvadora Aljendea.

 

Ovim putem, kroz film Colonia, prisutni su se podsetili na bestijalnost i surovost Pinočeovog režima, kao i težak put koji su prošli progresivni ljudi i narod Čilea za vreme njegove diktature. Važno je napomenuti da Čile za vreme Pinočea predstavlja prvu neoliberalnu državu, hvaljenu od strane kapitalističkih političara i ekonomista, među kojima je najglasniji bio Milton Fridman, idejni tvorac modernog kapitalističkog pakla u kojem i danas živimo.

 

Kroz prizmu događaja u Čileu, vidi se činjenica da kapitalizam ne bira sredstva u borbi protiv slobodnog sveta i progresivnih zemalja. Stoga je naša dužnost kao komunista da se u svakom trenutku, na svakom mestu, borimo protiv najvećeg neprijatelja radnog naroda, a to je zapadni imperijalizam i njegove sluge.

 

ALLENDE VIVE!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

13.09.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A