SKOJ OBELEŽIO 50. GODIŠNJICU PUČA U ČILEU

Projekcijom filma “Colonia”, članovi i simpatizeri SKOJ-a obeležili su 50. godišnjicu puča u Čileu, aktivno sponzorisanog od strane SAD, kao i godišnjicu smrti socijalističkog predsednika Čilea, Salvadora Aljendea.

 

Ovim putem, kroz film Colonia, prisutni su se podsetili na bestijalnost i surovost Pinočeovog režima, kao i težak put koji su prošli progresivni ljudi i narod Čilea za vreme njegove diktature. Važno je napomenuti da Čile za vreme Pinočea predstavlja prvu neoliberalnu državu, hvaljenu od strane kapitalističkih političara i ekonomista, među kojima je najglasniji bio Milton Fridman, idejni tvorac modernog kapitalističkog pakla u kojem i danas živimo.

 

Kroz prizmu događaja u Čileu, vidi se činjenica da kapitalizam ne bira sredstva u borbi protiv slobodnog sveta i progresivnih zemalja. Stoga je naša dužnost kao komunista da se u svakom trenutku, na svakom mestu, borimo protiv najvećeg neprijatelja radnog naroda, a to je zapadni imperijalizam i njegove sluge.

 

ALLENDE VIVE!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

13.09.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

STOP ISELJAVANJU STUDENATA SKOJ UČESTVOVAO NA FESTIVALU U FRANCUSKOJ SKOJ OBELEŽIO 50. GODIŠNJICU PUČA U ČILEU PROJEKCIJA FILMA „COLONIA DIGNIDAD“ BIENVENIDO AMBAJADOR! Ambasadore, dobrošao nam!

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A