SKOJ NA PROSLAVI DANA SIRIJSKIH STUDENATA

Delegacija SKOJ-a, bila je prisutna na proslavi dana sirijskih studenta koji je održan u organizaciji studenata iz Sirije koji studiraju u Beogradu. Ovaj skup je održan u Ambasadi Sirijke Arapske Republike u Srbiji. Na samom skupu su prisustovale prijateljske organizacije i pojedinci iz Srbije, kao i studenti iz Sirije i Palestine koji studiraju u našoj zemlji.

 

 

Ispred sirijskih studenata u Beogradu, obratio se student Medicine i veliki prijatelj naše organizacije Lamak Kuder i on je u svom iscrpnom referatu istakao značaj osnivanja Sirijske studetnske unije, koja je osnovana na današnji dan pre 69 godina. Nakon njega, skupu se obratio ambasador Sirijske Arapske Republike u Srbiji, njegova ekselencija Otman Seab, koji je istako značaj obrazovanja kao civilizacijske tekovine, koje je u Siriji potpuno besplatno od jaslica do doktorskih studija. On se zahvalio svim iskrenim prijateljima u Srbiji koji su tokom ovih teških godina podržavali narod Sirije, koji se bori protiv imperijalističke agresije. On je istakao da naš narod dobro zna šta narod Sirije danas preživljava, jer smo mi pre neki dan obeležili 20 godina od zločinačke agresije na SR Jugoslaviju. Otman Saeb je dalje nastavio da i Sirija i Srbija imaju iste neprijatelje, koji žele žele da nas okupiraju. On je ubeđen da slobodarski duh naših naroda nikada neće dozvoliti našim neprijateljima da nas okupiraju i unište. Na kraju je istakao da je jedinstvo sirijskog naroda, koji je podneo ogromne žrtve u borbi za slobodu, doprinelo njihovoj pobedi u slamanju islamističkih terorističkih organizacija koje je potpomagao Zapadni imperijalizam i NATO pakt.

 

Naša omladinska organizacija je iskoristila priliku da sirijskim studentima čestita njihov dan. Mi smo istakli da ćemo nastaviti i produbljivati našu saradnju koja se zasniva na prijateljstvu, solidarnosti i uzajamnom poštovanju. SKOJ je nebrojano puta organizaovao i učestovao u akcijama slodarnosti sa narodom Sirije, kako u Srbiji, tako i van naše zemlje i mi stalno ističemo da studenti iz Siriji u Srbiji imaju sigurne prijatelje i da se oni uvek mogu osloniti na našu solidarnost.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,
Beograd,
30.03. 2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A