SKOJ NA 17. SASTANKU EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA

Delegacija Saveza komunističke omladine Jugoslavije je učestvovala na 17. sastanku evropskih komunističkih omladinskih organizacija. Ovaj sastanak održan je na Kipru, u periodu 15-17. decembra 2023. godine. EDON (Ujedinjena demokratska omladinska organizacija) je bila domaćin ovog sastanka, i tom prilikom istakla je važnost jačanja solidarnosti i internacionalne borbe proleterijata naših zemalja u vreme kada imperijalističke sile čine sve da pojačaju kontrolu nad svojim satelitima i suzbiju sve patriotske i slobodoljubive težnje.

 

Ovaj sastanak nam je omogućio da razdelimo iskustva iz svojih zemalja, koja nam pokazuju da problemi mladih u Srbiji, poput problema stanovanja, cena osnovnih životnih namirnica, degradirajućih uslova studiranja i rada, nisu izolovani problemi naše zemlje već posledica destruktivnog delovanja kapitalizma.

 

Pored toga delegati su se upoznali sa istorijom antiimperijalističke i antifašističke borbe na Kipru, o kojoj su govorili borci protiv fašizma koji su branili arhiepiskopa Makariosa III prvog predsednika Kipra. Takođe je organizovana šetnja po Zelenoj liniji, demilitarizovanom područiju koje deli Republiku Kipar od takozvane Turske Republike Severni Kipar, skoro 50 godina okupiranog dela ove zemlje. Srpski narod dobro razume kako je to kada se invazijom otme deo teritorije jedne zemlje, zato je uvek važno isticati da ovakvi zločini neće proći! Stoga NKPJ i SKOJ podržavaju jedino održivo rešenje za Kipar, a to je ujedinjenje njegovog severnog i južnog dela u federativnu republiku, uz proterivanje britanskih koje trenutno imaju dve vojne baze na ostrvu.

 

Severni Kipar je Kipar!

Kosovo je Srbija!

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

23.12.2023.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ PODRŽAVA BORBU PROTIV INVESTITORSKOG URBANIZMA PODRŠKA ŠTRAJKU PROSVJETNIH RADNIKA CRNE GORE 220. GODIŠNJICA PRVOG SRPSKOG USTANKA SKOJEVCI POŽELELI USPEH SVOM POSLANIKU ODRŽANA HUMANITARNA PROJEKCIJA FILMA I TRIBINA O GAZI

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A