SKOJ I NKPJ DOBILI PODRŠKU OD SVETSKE FEDERACIJE DEMOKRATSKE OMLADINE – WFDY 

Drage drugarice i drugovi, prenosimo Vam saopštenje Svetske federacije demokratske omladine – WFDY, koja je pokrenula kampanju solidarnosti sa našom partijom i našim omladinskim Savezom. WFDY, koji radi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, okupljajući oko sebe komunističke i antiimperijalističke organizacije iz čitvaog sveta, svoje saopštenje je objavio na engleskom, arapskom i španskom jeziku, tako da su sve njegove članice dobile informaciju o naci – fašističkim atacima na naše prostorije.

 

Saopštenje glasi:

 

U poslednjih nekoliko godina, neonacistički napadi na naše drugove i drugarice iz Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i njihovu matičnu partiju, Novu komunističku partiju Jugoslavije (NKPJ) postali su standard, pretpevši 5 napada u poslednjih godinu dana.

 

Međutim, poslednji napad na njihovo sedište u Beogradu, u kome su razbijeni prozori i ispisani antikomunistički i neonacistički grafiti, bio je najveći. Drugovi i drugarice iz SKOJ-a ističu da u poslednjih 5 godina, neonacisti su bili veoma aktivni i konstantni u uništavanju antifašističkih spomenika i drugih simbola socijalizma u zemlji. Ovi napadi se događaju u kontekstu antikomunističke histerije, ne samo u Srbiji, već kako u Evropi, tako i širom sveta. To se može videti iz primera propagandne kampanje vladajuće klase i imperijalističkih snaga kao što su Evropska unija, SAD i NATO koji žele da izjednače nazi – fašizam sa onima koji su oslobađali od varvarizma: a to su komunisti i antifašisti. Deklaracije Evropske unije i Evropskog parlamenta su jasani primeri spomenute antikomunističke propagande. Srbija nije izuzetak, sa svakodnevnim kampanjama u medijima, kriminalizacijom komunističkih i antifašističkih boraca, rehabilitovanjem naci-fašističkih kolaboracionista tokom Drugog svetskog rata i praćenjem planova Evropske unije u smislu antikomunističke propagande.

 

Mi odbacijemo antikomunističku propagandu i izjednačavanje sa naci – fašističkim varvarizmom koji je ključ reakcionarnog uzdizanja u kojem danas živimo. Sigurni smo da naši drugovi i drugarce iz SKOJ-a i njihove partije NKPJ neće ustuknuti od neonacističkih napada i antikomunističke propagande. U tom duhu, ni antiimperijalistička omladina u celosti neće odustati, te će biti na strani naših drugova i drugarica, nastavljajući borbu protiv naci – fašističkog varvarizma, protiv imperijalizma i boriti se za slobodni svet bez eksploatacije i bilo koje vrste ugnjetavanja.

 

Budimpešta,

29. 10. 2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A