SKOJ DOBIO PODRŠKU IZ DANSKE

Komunistička omladina Danske (DKU) na poziv Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) je organizovala protest ispred Ambasade Srbije u Kopenhagenu. Protest je organizovan u znak solidarnosti sa našim omladinskim Savezom i partijom povodom ataka na naše prostorije. Drugovi i drugarice iz Danske su razvili transparente na srpskom jeziku “Smrt fašizmu”, a na engleskom “Solidarnost sa SKOJ-em”.

 

Nakon protesta, DKU je predala protestno pismo u kojem se osuđuju ataci na našu partiju od strane fašističkih huligana i nezainteresovanosti policije i nadležnih organa da reše taj slučaj. Oni su zahtevali da država Srbija osudi ovaj huliganski čin i procesuira izgrednike.

 

Nakon serije napada na prostorije naše partije i indolentnosti policije, SKOJ je pozvao međunarodni omladinski komunistički pokret da vrši pritisak i šalju protestna pisma na adresu MUP-a Srbije, predsednice Vlade Srbije, predsednika Republike Srbije i da organizuju proteste ispred Ambasada Republike Srbije. Našem pozivu su se već odazvale mnoge partije i omladinske organizacije, među kojima je Komunistička omladina danske (DKU).

 

SKOJ se ovom prilikom zahvaljuje na podršci drugovima i drugaricama iz DKU. SKOJ i naša partija će nastaviti sa pritiscima kako unutar Srbije, tako i van nje, kako bi se otkrili vandali na prostorije NKPJ i SKOJ-a.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

31. 10. 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A