ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuje bestidnu izjavu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića da će pokrenuti inicijativu da se posmrtni ostaci Josipa Broza Tita premeste iz Kuće cveća u Kumrovec čime je demonstrirao svoj primitivni i jalovi antikomunizam.

 

Tvrdnjom da Kuća cveća treba da bude mesto na kome počivaju „ljudi koji su nas zaista branili“ pristalica izdajnika srpskog naroda i vođe kolaboracionističkog četničkog pokreta Draže Mihailovića, Šapić nije iskazao samo svoje drsko licemerje već i elementarno neznanje kada je reč o istoriji.

 

Josip Broz Tito je bio vrhovni komandant partizanske Narodnooslobodilačke vojske u Drugom svetskom ratu, i kao takav se borio i doneo slobodu kako srpskom tako i svim drugim jugoslovenskim narodima od naci-fašističkog okupatora, uz naravno neizmeran doprinos sovjetske Crvene armije. Tito je do svoje smrti bio predsednik SFR Jugoslavije u kojoj su svi Srbi bili u jednoj državi i uživali visok stepen socijalne pravde što nije slučaj u kapitalističkoj Srbiji gde je Šapić funkcioner u vladajućoj strukturi.

 

Šapić koji se bezrazložno diči svojim patriotizmom pokazuje da ne poznaje ni običaje srpskog naroda u kome se izmeštanje posmrtnih ostataka bez saglasnosti potomaka smatra uzurpatorskim činom i skrnavljenjem.

 

Zbog svog doprinosa interesima naroda Srbije, Josip Broz Tito zasluženo počiva u Kući cveća a besprizorni Aleksandar Šapić nije dostojan ni relevantan da iznosi svoj sud o njemu.

 

Komunisti imaju obavezu da kritički preispituju ulogu Josipa Broza Tita u epohi u kojoj je živeo i delao i oni to i čine. Međutim, isto tako imaju moralnu obavezu da brane njegov lik kada je predmet bezočnih kleveta poput onih koje iznosi Šapić.

 

Zbog toga, SKOJ poziva progresivnu javnost u Srbiji da digne svoj glas protiv sramne i uvredljive inicijative Aleksandra Šapića kao i da se mobiliše kako bi se sprečile njegove nečasne namere. Tim povodom, naša organizacija će organizovati miting ispred Kuće cveća 25. maja 2024. godine na koji će pozvati sve istinske levičarske, antifašističke, antimperijalističke, patriotske i rodoljubive organizacije.

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

 

Beograd,

 

05.04.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM – MI SMO POBEDILI, POBEDIĆEMO OPET! SREĆAN PRVI MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA! PRVOMAJSKI PROGLAS NKPJ I SKOJ-a KOMUNISTI NA BEOGRADSKIM IZBORIMA NA LISTI RUSKE STRANKE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A