SAOPŠTENJE WFDY O KRVAVOM NASILJU IZRAELA PROTIV NARODA PALESTINE

Svetska federacija demokratske Omladine (WFDY) osuđuje krvavo nasilje koje Izrael čini pucanjem i ubijanjem Palestinskih demonstranata. Palestinski narod protestvuje povodom 70 godina od proterivanja sa svoje zemlje i protiv preseljenja Amerčke ambasade u Jerusalim. U toku samo jednog dana protesta ubijeno je na desetine, a ranjeno na stotine Palestinaca od strane Zionističkih snaga Izraela. ist forces. Ubilački akt Izraela  mogao bi da se svrsta u genocid nad Palestinskim narodom.

Odluka Sjedinjenih Američkih Država da preseli ambasadu u Jerusalim, dolazi  kao deo njihovog imperijalističkog plana koji služe isključivo njihovoj marioneti Izraelu. Jasan je čin priznavanja Jerusalima kao glavnog grada Izraela i to nije nikako prihvatljivo. To je još jedna u nizu provokacija nad narodom Palestine i bezobzirno kršenje internacionalnih prava i odluke generalne skupštine UN.

Mi čvrsto i odlučno osudjujemo  kriminalna dela koja  bezobzirno krše ljudska prava Palestinskog naroda. Mi potvrdjujemo da sve izbeglice imaju prava da se vrate u svoju domovinu. Mi izražavamo našu solidarnost i podršku naroda Palestine i stojimo uz njih svim snagama!

Živela pravična borba naroda Palestine!

Slobodna Palestina!

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A