REZULTATI REFERENDUMA JASNA ANTI-IMPERIJALISTIČKA PORUKA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozdravlja rezultate referenduma organizovanog na severu Kosova kojim su građani Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana skoro stoprocentnom većinom odbili da priznaju insititucije takozvanog “nezavisnog Kosova”. Organizovanjem referenduma i izjašnjavanjem na istom građani severa Kosova su još jednom iskazali svoj anti-imperijalistički i patriotski stav. Poslali su veoma jasnu poruku da ne priznaju marionetske pro-imperijalističke vlasti u Prištini kao ni diktate njihovih gazdi u Vašingtonu i Briselu. Rezultati glasanja nesumnjivo pokazuju da Srbi sa severa Kosova KFOR i EULEKS prepoznaju kao imperijalističke okupatore dela teritorije Srbije. Isto tako, građani četiri opštine na Kosovu i Metohiji su svojim glasanjem jasno poručili pro-imperijalističkom režimu u Beogradu da ne zastupa njihove interese.

SKOJ najoštrije protestuje protiv odluke Vlade Srbije da ne prihvati održavanje referenduma na severu Kosova. Potpuno je besmisleno i smešno da režim u Beogradu tvrdi da ne priznaje “nezavisnost Kosova” a da sa druge strane odbacuje referendum upravo o tom pitanju. Vlada Srbije se opredelila protiv referenduma jer on njenu politiku prema Kosmetu ispravno prikazuje kao pro-imperijalističku i nedoslednu. Sasvim je jasno da Vlada nije prihvatila referendum zato što se protiv njega izjasnila Evropska unija, tamnicu naroda u koju želi da uvede Srbiju, protivno njenim interesima. Srbi sa severa Kosova su odbacili podaničku politiku koju Beograd sprovodi prema Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji i digli svoj glas protiv imperijalističke okupacije Kosova i njegovih marioneta u Prištini. Svaki anti-imperijalistički čin na Kosovu i Metohiji treba podržati kao progresivan jer samo odlaskom okupatorskih trupa NATO, mogu se steći uslovi za miran, dostojanstven i ravnopravan život Albanaca i Srba u južnoj srpskoj pokrajini.
Sekretarijat SKOJ-a
Beograd, 18. februar 2012.god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A