PROTEST POVODOM SKRNAVLJENJA GROBNICA 

Poslednje četiri godine Grobnica narodnih heroja nalazi se pod konstantnim napadima klerofašista i neonacista, a nažalost samo jedan počinilac (Robert Rundo) tih bezumnih, gnusnih i podlih nedela do danas je pronađen i procesuiran.

SKOJ je zbog tih drskih ataka u više navrata u pisanoj formi kontaktirao Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“ ali se rukovodstvo te ustanove nijednom nije udostojilo da odgovori na dopise u kojima je traženo da se ugrade kamere koje bi snimale Grobnicu narodnih heroja, a u međuvremenu da se postavi stalni čuvar na tom mestu.

Shodno tome, SKOJ poslovodstvo JP „Bogradska tvrđava“ smatra najvećim krivcem što se sramni napadi na Grobnicu narodnih heroja nesmetano nastavljaju.

Stoga, Savez komunističke omladine Jugoslavije je organizovao protest ispred “Zavoda za zaštitu spomenika” na Kalemegdanu, kako bi ta institucija izvršila pritisak na JP “Beogradska tvrđava” da u najkraćem roku instalira kamere koje bi nadgledale Grobnicu narodnih heroja 24 sata dnevno kako se gnusni čin koji su počinili desničarski vandali više nikada ne bi ponovio. Isto tako, zahtevamo da se odredi čuvar koji bi danonoćno pazio na Grobnicu narodnih heroja. U slučaju da JP “Beogradska tvrđava” ne raspolaže potrebnim sredstvima za instaliranje kamera koje bi nadgledale Grobnicu narodnih heroja očekujemo od Zavoda za zaštitu spomenika da kao nadležna institucija zatraži dodatna sredstva iz budžeta za te svrhe.

Na našem skupu je bila i delegacija Slobodne nemačke omladine (FDJ). Nakon skupa, Kalemegdanom i centralnim beogradskim ulicama naša kolona je promarširala uzvikujući parole i pevajući revolucionarne pesme.

U nadi da će naši zahtevi biti prihvaćeni kao i da ćemo dobiti odgovor na postavljeno pitanje u vezi istrage o srknavljenju Grobnice narodnih heroja obaveštavamo javnost da SKOJ neće odustati od svojih zahteva i trudiće se da oni budu usvojeni korišćenjem svih legalnih sredstava koja našem Savezu stoje na raspolaganju.

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

23. 10. 2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A