PROTEST INICIJATIVE ZA FORMIRANjE ĐAČKOG FORNTA PROTIV PROPAGIRANjA FAŠIZMA U ŠKOLAMA

Inicijativa za formiranje đačkog fronta je organizovala protest zbog dojave učenika Ugostiteljsko-turističke škole da na času građanskog vaspitanja nastavnik Filip Grbić propagira fašizam. Protest je održan 17. septembra 2015. godine ispred ove škole.

Naši aktivisti su na protestu tražili hitan sastanak sa direktorkom škole Senkom Pantić. Zbog pritiska koji su oni izvršili, rukovodstvo Ugostiteljsko-turističke škole je pristalo na sastanak sa našom delegacijom. Ona je insistirala da na sastanku bude prisutan i pomenuti profesor građanskog vaspitanja. Profesor je na sastanku isticao da je došlo do zabune i da on nije propagirao fašizam. Zbog toga je naša delegacija postavila uslov da ubuduće neki od delegata bude pristuan na časovima ovog profesora i da neometano anketira đake ove škole o načinu predavanja na građanskom vaspitanju.

Rukovodstvo Ugostiteljsko-turističke škole je pristalo na sve uslove, ističući da je došlo do nesporazuma, tako da je aktivistima odobren pristup svim časovima u ovoj školi. Oni će nastaviti da ispituju ovaj problem. Takođe je postignut je dogovor da ako se ispostavi da nastavnik Filip Grbić zaista propagira fašizam, momentalno dobije otkaz. Na isti način bi bili sankcionisani i drugi nastavnici ukoliko budu propagirali retrogradne ideje poput fašizma i nacizma. Fašizmu je mesto na đubrištu istorije, a ne u školama.

Naša incijativa se bori za materijalne interese srednjoškolaca, a to podrazumeva i borbu protiv falsifikovanja istorije i povampirenja fašizma. Ovu borbu ćemo beskompromisno nastaviti.

Sekretarijat Inicijative za formiranje đačkog fronta,

17. 9. 2015.

Beograd

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A