PROGANJENJE KOMUNISTA SE NASTAVLJA

Proimperijalistička vlast u Srbiji nastavlja sa progonom aktivista Saveza komunističke omladine Jugoslavije. Ovoga puta na udaru se nalaze aktivisti koji su se protivili održavanju tribine o američkoj spoljnoj politici koju je organizovao CIRSD Vuka Jeremića, kao i aktivisti koji su digli glas protiv izlaganja evropskog izaslanika Majkla Devenporta na fakultetu Političkih nauka. Svi redom su kažnjeni velikim novčanim kaznama. Važno je napomenuti da naši aktivisti nemaju pravo žalbe na ove odluke.

Podsećanja radu, grupa omladinskih aktivista iz redova naše omladinske organizacije, prisustvovala je debati o američkoj spoljnoj politici i ulozi SAD u savremenim međunarodnim odnosima, koja se održala u Beogradu, u hotelu Metropol, 11. februara.Jedan od učesnika debate bio je američki ambasador u Srbiji Kajl Skot.

Na početku debate, pri uvodnoj reči, SKOJ-evci su simbolično i jasno poručili šta misle o američkoj spoljnoj politici, američkim vojnim i drugim intervencijama u inostranstvu. Naši aktivisti su izašli pred oko 1200 okupljenih u majicama na kojima je pisalo USA OUT (SAD napolje) i NKPJ-SKOJ, i glasno poručili da u Srbiji na ciljeve spoljne politike SAD ne gledamo blagonaklono, kao i da NATO fašisti ovde nisu dobrodošli.

Nekoliko dana kasnije, naši članovi usprotivili su se predavanju Majkla Devnporta, koristeći svoje demokratsko pravo izražavanja slobode govora. Pri tome, naši članovi ni na koji način nisu primenjivali fizičku silu, bilo koji oblik nasilja, niti su ikoga vređali i omalovažavali. Mirno su sedeli na svojim mestima, a glasno izrazili protest protiv prisustva zvaničnika EU na FPN-u. Hapšenje naših aktivista na FPN-u, kao i samo prisustvo policije na njemu predstavlja najgrublje kršenje autonomije Beogradskog univerziteta!

Pokušaji zastrašivanja, hapšenja i kažnjavanja neće nas zastrašiti, niti otupeti našu revolucionarnu oštricu. SKOJ će organizovati niz manifestacija i protesta u sklopu solidarnosti i prikupljanja pomoći našim nepravedno kažnjenim drugaricama i drugovima. Stoga, pozivamo naše članove i simpatizere da se solidarišu njima i da u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima pomognu u prikupljanju sredstava.

Sekretarijat SKOJ-a,

Beogard,

17. 12. 2016. godine.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A