PRETNJE SMRĆU KOMUNISTIMA, TRAŽIĆEMO SMENU GAŠIĆA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuju kukavički napad fašističkih uličnih bandi na naše prostorije u Beogradu u kojem su razbijena stakla, pričinjena velika materijalna šteta i  ispisani grafiti u kojima se komunistima eksplicitno preti “klanjem”.

Najjeziviji grafit glasi “Oj crveni al ćemo vas klati, pola klati, pola psima dati”. Ispisani grafiti mržnje su potpisani keltskim krstom, poznatim neofašističkim simbolom.

Napad na prostorije NKPJ i SKOJ-a izveli su pripadnici neonacističke skinhed mreže Klub 28 u znak “odmazde” zbog toga što je omladinska organizacija Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ)  javno razotkrila planove te ultradesne ekstremističke grupacije da u Beogradu organizuje muzički festival od 17. do 19. novembra, na kome je trebalo da prusustvuje više stotina neonacista iz cele Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. To je i osnovni razlog da je po imenu prećeno prvom sekretaru SKOJ-a drugu Aleksandaru Đeniću što naš omladinski Savez sa zgražavanjem, revoltom i prezirom najoštrije osuđuje i u potpunosti odbacuje.

NKPJ i SKOJ od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zahteva da u najkraćem roku pronađu počinioce ovog vandalskog čina koji se služe nedopustivim pretnjama i govorom mržnje. Policija je dužna da pronađe počinioce i ne postoji izgovor da tako i ne bude s obzirom na to da poseduje materijalne dokaze nedela jer je jedan od izgrednika prilikom lomljenja prozora ispustio sprej kojim su pisani preteći grafiti.

Ovo je samo jedan u nizu brojnih napada fašista na prostorije SKOJ-a i NKPJ u poslednjih nekoliko godina, a objektivni krivac što se oni bestidno ponavljaju je MUP Srbije koje ne čini ništa kako bi se vinovnici vandalskih nasrtaja na sedište SKOJ-a i Partije u Beogradu pronašli i procesuirali.

Nakon svakog napada SKOJ i NKPJ su uredno policiji prijavljivali šta se desilo, ali nikada nijedan od napadača iz redova fašističkih jurišnih formacija odgovornih za vandalizam nije priveden licu pravde. Srpska policija dobro zna ko su napadači na prostorije SKOJ i NKPJ, kojim organizacijama vandali pripadaju kao i gde se oni okupljaju.

SKOJ i NKPJ su dugo odbijali da poveruju u to da se protiv izgrednika ništa ne čini zbog toga što je reč o sitnim policijskim doušnicima, ali s obzirom na to da se napadi i dalje odvijaju a da za to niko ne odgovara SKOJ i  Partija više nisu sigurni da li su to samo “gradske priče” ili u njima ipak ima istine.

Zbog toga što srpsku policiju nije briga za bezbednost komunista, SKOJ i NKPJ će sami morati da se pobrinu za taj segment i da jednom zauvek neonaciste i druge fašističke bandite oduče od njihovog štetočinskog delovanja.

Zbog pretnji smrću, govora mržnje i demoliranja svojih prostorija, SKOJ i NKPJ će u subotu 17. decembra organizovati veliki protestni antifašistički skup u Beogradu.

U slučaju da se napadi na prostorije nastave, SKOJ i NKPJ će zatražiti ostavku ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i organizovati demonstracije sve dok se on ne povuče sa te funkcije.

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

03.12.2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

TRIDESET I PRVA GODIŠNJICA OBNOVE SKOJ-a NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NKPJ i SKOJ SKRNAVLJENJE GROBNICE NARODNIH HEROJA POSTAO TRAGIKOMIĆAN ČIN DŽON RID DOBIO MURAL U ZEMUNU NKPJ I SKOJ POZIVAJU NA DEMONSTRACIJE 17. DECEMBRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A