POLITIČKA ŠKOLA: IMPERIJALIZAM KAO NAJVIŠI STADIJUM KAPITALIZMA

 

Naša omladinska organizacija nudi svim našim članovima i simpatizerima da vreme vanrednog stanja iskoriste na pametan način, razvijajući kritičku svest sa klasnih pozicija prema političkom društvu u kome žive. U tom duhu, politička škola “Ivo Lola Ribar” koja deluje u okviru Saveza komunističke omladine Jugoslavije organizuje četvrtu online političku debatu, ovog puta na temu “IMPERIJALIZAM KAO NAJVIŠI STADIJUM KAPITALIZMA”, koja će bti organizovana u nedelju 26. aprila.

 

U vremenu kada se kontradikcije imperijalizma razvijaju iz dana u dan, a međunarodni zakoni i ljudska prava se krše, imperijalizam, kao najviši stadijum kapitalizma pokazuje svoje najgore lice, vršeći neprekidne intervencije koje se odigravaju decenijama u borbi za eksploataciju prirodnih resursa planete, ne samo u vidu naoružanog rata, već i ekonomskog, kako bi se održali instrumenti dominacije imperijalista nad narodima.

 

Ratovi, sankcije i razaranje velikog broja zemalja širom sveta su uzrok sistena u kojem živimo. Iz tog razloga javlja se sve veći jaz između bogatih I siromašnih. Stoga je neophodno da komunisti imaju jasne odgovore agitujući širokim narodnim masama šta je pravi uzrok problema, kako bi sprečili porast reakcionarnih pokreta koji svoju propagandu zasnivaju na izmišljanjima i strahovima.

 

Prijave možete slati na naš mejl, ili nam se javiti putem društvenih mreža do 26. aprila u 12h.

 

Sekretarijat SKOJ-a,

 

Beograd,

 

24. 04. 2020.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A