POLITIČKA ŠKOLA: IMPERIJALISTIČKI RATOVI KAO UZROK MIGRANTSKE KRIZE

 

Naša omladinska organizacija nudi svim našim članovima i simpatizerima da vreme vanrednog stanja iskoriste na pametan način, razvijajući kritičku svest sa klasnih pozicija prema političkom društvu u kome žive. U tom duhu, politička škola “Ivo Lola Ribar” koja deluje u okviru Saveza komunističke omladine Jugoslavije organizuje treću online političku debatu, ovog puta na temu “IMPERIJALITIČKI RATOVI KAO UZROK MIGRANTSKE KRIZE”, koja će bti organizovana u subotu 18. aprila.

 

U vremenu kada se kontradikcije imperijalizma razvijaju iz dana u dan i međunarodni zakoni i ljudska prava se krše, imperijalizam, kao najviši stadijum kapitalizma pokazuje svoje najgore lice, vršeći neprekidne intervencije koje se odigravaju decenijama u borbi za eksploataciju prirodnih resursa planete,  ne samo u vidu naoružanog rata, već i ekonomskog, kako bi se održali instrumenti dominacije imperijalista nad narodima.

 

Ratovi, sankcije i razaranje velikog broja zemalja širom sveta su uzrok migracija  stanovništva. Kao posledica ovih društvenih procesa dolazi do porasta rasističkih, ksenofobnih i fašističkih organizacija u Evropi. Stoga je neophodno da komunisti imaju jasne odgovore agitujući širokim narodnim masama šta je pravi uzrok problema, kako bi sprečili porast reakcionarnih pokreta koji svoju propagandu zasnivaju na izmišljanjima i strahovima.

 

Prijave možete slati na naš mejl, ili nam se javiti putem društvenih mreža do 18. aprila u 12h.

 

Sekretarijat SKOJ-a,

 

Beograd,

16. 04. 2020.

 

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A