PODRŠKA ZA NKPJ I SKOJ IZ RUSIJE

Na poziv Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), Revolucionarni komunistički savez (boljševika) iz Rusije je uputio pismo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću sa zahtevom da se odlučno angažuje na uništavanju neonacističkih bandita, što znači da se eliminišu sve fašističke i neonacističke formacije u Srbiji. RKSM(b) je zahtevao od Vučića da se lično založi da budu privedeni pravdi svi oni koji su učestovali u atacima na naše prostorije. Iz tog razloga, aktivisti RKSM (b) održali su protestnu akciju ispred Ambasade Srbije u Moskvi, predajući protestno pismo.

 

RKSM(b) je istakao da izražava solidarnost i podršku našoj partiji i SKOJ-u, čije prostorije su oštećene od fašističkih vandala. Oni su dodali da je primetna aktivnost ultradesničarskih organizacija širom sveta koja je izazvana dugotrajnom krizom kapitalizma.  Odgovor buržoazije je preventivna kontrarevolucija u vidu fašizma. RKSM(b) je naveo da možemo videti kako finansijski kapital najrazličitijih zemalja pažljivo neguje ilegalne borbene formacije, stvara legije novih jurišnika, horde čuvara kapitala, spremnih da brutalno suzbiju samu ideju socijalizma i demokratije.

 

Nakon serije napada na prostorije naše partije i indolentnosti policije, SKOJ je pozvao međunarodni omladinski komunistički pokret da vrši pritisak i šalju protestna pisma na adresu MUP-a Srbije, predsednice Vlade Srbije, predsednika Republike Srbije i da organizuju proteste ispred Ambasada Republike Srbije. Našem pozivu su se već odazvale mnoge partije i omladinske organizacije, među kojima je Revolucionarni komunistički savez (boljševika) iz Rusije.

SKOJ se ovom prilikom zahvaljuje na podršci drugovima i drugaricama iz RKSM(b). SKOJ i naša partija će nastaviti sa pritiscima kako unutar Srbije, tako i van nje, kako bi se otkrili vandali na prostorije NKPJ i SKOJ-a.

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,
Beograd,
31. 10. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A