PODRŠKA ŠTRAJKU PROSVJETNIH RADNIKA CRNE GORE

Savez Komunističke Omladine Jugoslavije (SKOJ) stoji solidarno uz prosvjetne radnike u njihovoj borbi. Biti učitelj i profesor humana je profesija, ljudi iz prosvjete često čine najbolje kadrove progresivnih sila i pokretače istorije. Trenutna situacija razotrkiva prirodu kapitalizma i buržoaske vlasti koja je u svojoj srži protiv edukacije.

 

Lažna obećanja, povećanje plata prosvetarima od 10%, koja je buržoaska vlada potpisala a nije ispunila nije ništa netepičino za buržoaski kapitalistički sistem. Buržoaski sistem ne može kriti svoje mane i protivrječnosti kao i to za čije se interese zalaže, podsjetimo se da država nije imala problem podići plate policiji više puta u skorije vrijeme.

 

Situacija koja se desila u Srednjoj stručnoj školi u Rožajama, u kojoj je policajac pretio i uslikavao profesore koji su u štrajku, dodatno dokazuje ovu tvrdnju. SKOJ poziva na solidarnost cijele radničke klase i progresivnih snaga u Crnoj Gori i na pomaganje svake akcije Sindikata Prosvjete Crne Gore. Do konačne pobjede!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije Crne Gore,
Nikšić,
20.02.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A