PODRŠKA NARODU PALESTINE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) uzeli su učešće na skupu solidarnosti sa narodom Palestine u Beogradu, 12. maja. NKPJ i SKOJ su time simbolično pružili podršku pravednoj borbi naroda Palestine i izrazili svoju solidarnost i saučešće povodom najnovije eskalacije nasilja i stradanja palestinskog naroda.

 

NKPJ i SKOJ najoštrije osuđuju zločinačke akcije vojske Izraela tokom kojih su na severu pojasa Gaze, u Beit Hanounu i Džabali stradali nedužni civili, među kojima i mnoga deca.

 

Iz poslednjih dešavanja sasvim je jasno da se cionistička država Izrael neće smiriti sve dok ne istrebi i poslednjeg Palestinca i ne raseli ih iz njihove vekovne domovine. Na žalost, našem narodu je ovo dobro poznat scenario, posebno u slučaju okupirane južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Stoga su naši aktivisti nosili baner sa natpisom „Dole okupacija – Kosovo je Srbija – Palestina država“.

 

Zahtevamo od vlade Srbije da odmah zaustavi opasnu politiku saradnje sa Izraelom, kao i nastavak sprovođenja Vašingtonskog sporazuma po kom bi ambasada Srbije u Izraelu trebalo da bude izmeštena iz Tel Aviva u Jerusalim. Tako nešto bi predstavljalo nož u leđa pravednoj borbi naroda Palestine koja ima tako mnogo zajedničkog sa borbom našeg naroda za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

 

Dole okupacija – Kosovo je Srbija – Palestina država!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

12. 05. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A