PODRŠKA KANDIDATURI ŽELJKA VESELINOVIĆA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) na izborima za predsednika Srbije daju podršku drugu Željku Veselinoviću, predsedniku Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i predstavniku udruženja građana „Radnik nije rob“.

NKPJ i SKOJ podršku drugu Veselinoviću ne manifestuju samo pozivom svom članstvu, simpatizerima i javnosti da glasa za njega već i aktivnim učešćem u kampanji koju je započeo. NKPJ i SKOJ podršku Željku Veselinoviću zasnivaju na strategiji zajedničkog nastupa u izbornom procesu istinskih levičarskih snaga u borbi protiv kapitalističke eksploatacije. Zbog diskriminatorskog izbornog zakona u Srbiji, koji ima za cilj da onemogući komuniste da učestvuju u elektoralnom političkom životu, nužno je ujedinjenje svih istinskih levičarskih i progresivnih snaga oko kandidature Željka Veselinovića.

Drug Veselinović je predsednik levičarskog i najborbenijeg sindikata u Srbiji USS „Sloga“. NKPJ i SKOJ dugi niz godina održavaju drugarske, prijateljske i partnerske odnose sa „Slogom“ u borbi za prava radničke klase u Srbiji. Zajedno smo učestvovali u brojnim radničkim protestima i prvomajskim manifestacijama. „Sloga“ je članica Svetske federacije sindikata (WFTY) jedine centrale na međunarodnom nivou koja okuplja klasno orijentisane i svesne sindikate a u kojoj presudan uticaj imaju komunisti.

Željko Veselinović se otvoreno suprotstavlja kapitalističkom tlačenju i obespravljivanju radnika i zalaže za socijalizam. Traži prekid svih kontakata sa lihvarskim međunarodnim finansijskim organizacijama koje propagiraju interese krupnog kapitala poput MMF-a i Svetske banke. Veselinović se zalaže za sankcionisanje stranih i drugih poslodavaca koji šikaniraju radnike, traži da se spreči sistematsko uništavanje preduzeća u restrukturiranju, protivi se stečajnom postupku bezrazložno uvedenom u brojne firme kao i privatizaciji javnih preduzeća. Zalaže se za reindustrijalizaciju Srbije koja predstavlja jedino moguće rešenje za eliminisanje ogromne stope nezaposlenosti nastale nakon kapitalističke restauracije.

Željko Veselinović je nepomirljivi borac ne samo protiv buržoaskog režima Aleksandra Vučića već i eksploatatorskog kapitalističkog sistema. Kako u naprednjačkoj vlasti tako i u građanskoj opoziciji Veselinović pravilno prepoznaje anti-narodnu i anti-radničku politiku zbog čega se i odlučio na kandidaturu kako bi radni narod na izborima imao progresivnu alternativu.

NKPJ i SKOJ ističu da je Željko Veselinović jedini istinski levičar i predstavnik radničke klase na izborima za predsednika Srbije dok su svi ostali kandidati u službi interesa krupnog kapitala. Stoga, NKPJ i SKOJ u svim fazama izbora za predsednika Srbije podržavaju isključivo druga Željka Veselinovića i pozivaju da se glas da samo njemu a nikako nijednom drugom kandidatu. Među svim ostalim kandidatima ne postoji „manje zlo“ za koje bi radni narod mogao glasati iz taktičkih razloga. Niko od tih kandidata nije prijatelj radnika već eksploatatorske vladajuće klase.

NKPJ i SKOJ pozivaju radničku klasu, seoski proletarijat, male porodične preduzetnike, studente, omladinu, penzionere, nezaposlene i poštenu inteligenciju da glasaju i aktivno agituju da drug Željko Veselinović postane predsednik Republike Srbije!

Željko Veselinović za predsednika Srbije!

Neću vlast buržuja nego radnog naroda!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

22. 02. 2017. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A