PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA

Povodom 4.aprila, Dana studenata Beogradskog univerziteta, Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Studentski front (SF) izražavaju zahtev da se ispred Pravnog fakulteta podigne bista Žarku Marinoviću, studentu tog fakulteta koji je ubijen tokom studentskih demonstracija 1936. godine. Istovremeno, SKOJ i SF zahtevaju da se ispred zgrade tog fakulteta ukloni bista osvedočenog reakcionara i nacional-šoviniste Slobodana Jovanovića.

 

Žarko Marinović. koga su kukavički sa leđa ubile ljotićevske fašističke horde, jedna je od prvih žrtava fašizma u našoj zemlji, a istovremeno i simbol organizovane borbe progresivnih studenata za bolji svet, u kome je obrazovanje besplatno i dostupno svima. Upravo su to razlozi zbog kojih Žarko Marinović zaslužuje bistu ispred Pravnog fakulteta.

 

SKOJ i Studentski front svim studentima Beogradskog univerziteta čestitaju 4.april i pozivaju ih da se pridruže borbi za besplatno studiranje, tekovine uvedene tokom socijalističkog perioda izgradnje naše zemlje, kao i protiv “Bolonjske deklaracije” koja pretvara znanje u robu i otežava studiranje deci iz radničkih porodica.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Sekretarijat Studentskog fronta,

Beograd,

04.04.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A