POBEDA KOMUNISTIČKE ARGUMENTACIJE NA BURŽOASKOJ IZBORNOJ DEBATI

istinomers

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) u sklopu anti-izborne kampanje posetili su u sredu 26.februara debatu buržoaskih političkih partija u organizaciji „Istinomera“ i tom prilikom izrazili revolt zbog neregularnih izbora i diskriminatorskih izbornih zakona u Srbiji uperenih protiv autentičnih predstavnika radnog naroda, komunista.

Pripadnici NKPJ i SKOJ su na samom početku debate razvili anti-izborni transparent na kome je pisalo „ Svi u bojkot“ i skandirali „Bando buržuska“ „ U bojkot, svi u bojkot“ izazvavši zbunjenost i nevericu buržoaskih političara i aktivista njihovih stranaka u publici. Zahvaljujući upornosti i borbenosti aktivisti Partije i SKOJ su uspeli da izdejstvuju da na kraju debate naš predstavnik objasni razloge protesta i bojkot kampanje koju vode komunisti. Predstavnik Partije i SKOJ koji je uzeo reč je istakao da su izbori neregularni i neustavni zbog čega će biti uložen i zvaničan protest Republičkoj izbornoj komisiji sa zahtevom da se ne održe. Naš predstavnik je naglasio da je buržoazija u Srbiji nametnula diskriminatorske zakone o registraciji političkih partija i izborima kako bi onemogućila istinske predstavnike radničke klase da izađu na izbore. Naš predstavnik je naglasio da buržoazija onemogućava komuniste i druge progresivne snage koje se ne finansiraju iz državne kase niti dobijaju novac od predstavnika stranog i domaćeg krupnog kapitala time što je za podršku izbornoj listi potrebno uplatiti 50 hiljada evra. Isto tako se diksriminatorskom odredbom o 10.000 potpisa koji se takođe plaćaju i moraju sudski biti overeni i to sve u uslovima antikomunističke histerije onemogućava zvanična registracija NKPJ i SKOJ-a. Dajući argument da su izbori neregularni naš predstavnik se zapitao kako je moguće skupiti, po azbučnom redu poređati i pribaviti svu dokumentaciju za svega jedan dan, kao što je to bio slučaj sa nekim buržoaskim partijama, u prvom redu vladajućom Srpskom naprednom strankom i ocenio da su izborni i zakon o registraciji političkih partija u Srbiji među najgorima u svetu. Predstavnik NKPJ i SKOJ-a je pozvao na bojkot jer izbori liče na loše amatersko pozorište a prava vlast nije u Beogradu već u Vašingtonu i Briselu. Naš predstavnik je zatražio i ukidanje diskriminatorskih zakona o izborima i registraciji političkih partija.

Izborna debata u organizaciji „Istinomera“ je pokazala svu nemoć i frazeologiju pro-imperijalističkih buržoaskih partija koje su u njoj učestvovale, sa druge strane demonstrirana je nadmoć komunističke argumentacije u odnosu na kapitalističke šarene laže i s obzirom da na ovim neregularnim izborima nema „manjeg zla“, da je autentičnim predstavnicima radnog naroda onemogućeno da na njima učestvuju NKPJ i SKOJ pozivaju na bojkot , jer je to izbor večine.

Svi u bojkot! Neću vlast buržuja nego radnog naroda!

Živela borba radničke klase protiv eksploatacije i imperijalizma!

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A