PINK ZBOG ZADRUGE DA PLATI TAKSU ZA KIČ I ŠUND

Povodom početka nove sezone rijalitija “Zadruga” koji se emituje na televiziji Pink, Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zahteva od nadležnih da donesu odluku o uvođenju takse na kič i šund koja bi bila naplaćena kako od produkcije tog skandaloznog programa tako i od njegovih učesnika.

 

Sadržaj koji se prikazuje u rijalitiju “Zadruga” promoviše primitivizam, nekulturu, nevaspitanje, diskriminatorski rečnik, bezočne i drske uvrede i bahanalije i ne prezentuje bilo kakvu vrednost kako bi se mogao podvesti pod zabavni ili humoristički program. Kao takav trebalo bi da bude podložan naplaćivanju takse na kič i šund a sredstva dobijena na taj način bila bi dostupna državnom budžetu. Skaradni sadržaj poput “Zadruge” bi najpre trebalo zabraniti ali u konkretnoj situaciji daleko je korisnije naplatiti takse na kič i šund i inkasirati značajna sredstva koja mogu biti upotrebljena za dobrobit radnog naroda i svih ugroženih slojeva društva.

 

Taksu za kič i šund i to u visokom iznosu bi trebalo naplasiti poslovodstvu televizije Pink na kojoj se rijaliti emituje, zatim produkciji tog “šou programa” i na kraju pojedinačno svakom od učesnika od honorara koje će dobiti.

 

Sva sredstva naplaćena od te takse, a u susret nastupajućoj zimskoj sezoni u kojoj se suočavamo sa posledicama energetske krize, nadležni bi trebalo da iskoriste sa subvencionisanje računa za struju, gas i grejanje svih građana Srbije čija su primanja niža od minimalne potrošaćke korpe koja po poslednjim dostupnim podacima iznosi oko 43.000 dinara mesečno. Na taj način bi se pomoglo da se efekti energetske krize bar malo suzbiju i zaštiti kućni budžet najugroženijih građana Srbije.

 

SKOJ je svestan da su za to da se tako nešto ostvari u punom kapacitetu potrebna znatno veća sredstva nego ona koja se mogu inkasirati naplatom takse za kič i šund rijaliti programa “Zadruga” te od nadležnih zahteva da tom merom budu obuhvaćeni i svi drugi sadržaji u medijima i javnim nastupima koji se mogu podvesti pod tu kategoriju.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

 

Beograd,

 

10.09.2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A