ODRŽANO HUMANITARNO VEČE „STUDENTI ZA PALESTINU“

Studentski front i SKOJ su prošle subote organizovali humanitarno veče „STUDENTI ZA PALESTINU“. Veče je organizovano u saradnji sa Udruženjem „Stara Bežanija“, koje je za ovu priliku obezbedilo prostor i ozvučenje.

 

Veče je započeto projekcijom filma „Farha“, koji prikazuje užase Nakbe i zločine izraelskih paravojnih jedinica kroz oči 14-ogdišnje devojčice. Gledaoci su kroz ovaj film, snimljen 2019. godine, mogli da se podsete na činjenicu da je patnja, ali i borba palestinskog naroda, započela davno pre 7. oktobra prošle godine.

 

Nakom projekcije prisutnima su se obratili sekretar Studentskog fronta, Vukašin Žunić, generalni sekretar NKPJ drug Aleksandar Banjanac, kao i prvi sekretar SKOJ-a drug Miloš Karavezić. Okupljene je na početku večeri pozdravila predsednica udruženja „Stara Bežanija“, Volga Ilić. Svi govornici su se složili da je danas neophodno da se mladi solidarišu kako sa narodom Palestine, tako i sa svim narodima koji vode borbu protiv imperijalizma i eksploatacije.

 

Veče je završeno prigodnim muzičkim programom, tokom kojeg je prikupljana humanitarna pomoć za stanovništvo u Gazi. Prikupljena su značajna sredstva koja će u narednim danima biti uplaćena za pomoć najugroženijima. SKOJ se, zajedno sa NKPJ i Studentskim frontom, zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovom događaju i koji su svojim donacijama pružili pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

19.03.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A