ODRŽANA HUMANITARNA PROJEKCIJA FILMA I TRIBINA O GAZI

U ponedeljak, 29. januara, NKPJ i SKOJ organizovali su projekciju filma “Born in Gaza”. Uz samu projekciju filma, organizovana je i tribina i prikupljanje humanitarne pomoći.

 

Film “Born in Gaza” predstavlja život u Gazi iz perspektive dece, koja žive u ovoj enklavi, pod konstantnom agresijom imperijalističkog cionističkog režima. Pored potresnih slika ratnih razaranja, film je prikazao i to da deca umesto srećnog detinjstva oko sebe vide smrt, a umesto igre, bore se za preživljavanje.

 

Uz film, održana je i tribina na kojoj su govorili predstavnici palestinske dijaspore. U svojim svedočenjima, opisali su brutalnost života u Gazi, kao i ostalim teritorijama gde žive Palestinci. Represije sa kojima se narod Palestine suočava, obuhvataju gotovo svaki aspekt života. Mnogi Palestinci, koji su proveli veliki deo svog života u Gazi, danas ne mogu tamo da se vrate, niti da saznaju išta o svojoj porodici. Palestinci su izloženi diskriminaciji makar došli i sa stranim pasošima, a na njihovoj zemlji to čine kolonisti i okupatori.

 

Na kraju same tribine, istaknuta je i solidarnost naroda Srbije sa narodom Palestine. Palestinski narod je socijalističku Jugoslaviju, kao i Srbiju koju vide kao njenog naslednika, uvek smatrao svojim iskrenim i pravim prijateljem. Naglašeno je i da svetski sukobi, uključujući one koji su se desili u Jugoslaviji i koji se dešavaju na Bliskom istoku, sadrže krvav trag koji ostavljaju SAD i njeni saveznici. Ovime je istaknuta važnost jedinstva u borbi protiv imperijalizma.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A