ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE

 

Nova komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije su održali skup Tito da ostane – Gangula da ode. Na skupu pored naše partije i našeg omladinskig Saveza su bili prisutni i SUBNOR Beograda, Savez Jugoslovena, Savez komunista Srbije, Mini Jugoslavija  i Mreža za odbranu čovečanstva.

 

Skup je održan ispred Kuće cveća povodom skandalozne inicijative Aleksandra Šapića, čiji je cilj izmeštanje groba Jospa Broza Tita, te ukidanje Muzeja Jugoslavije. Sve ovo dešava se u vreme inicijativa rušenja Hotela “Jugoslavija” i zgrade Generalštaba, stradale tokom zločinačke NATO agresije, što predstavlja čist antikomunizam koji je podređen interesima krupnog kapitala.

 

NKPJ i SKOJ najoštrije osuđuje bestidnu izjavu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića da će pokrenuti inicijativu da se posmrtni ostaci Josipa Broza Tita premeste iz Kuće cveća u Kumrovec čime je demonstrirao svoj primitivni i jalovi antikomunizam.

 

Tvrdnjom da Kuća cveća treba da bude mesto na kome počivaju „ljudi koji su nas zaista branili“ pristalica izdajnika srpskog naroda i vođe kolaboracionističkog četničkog pokreta Draže Mihailovića, Šapić nije iskazao samo svoje drsko licemerje već i elementarno neznanje kada je reč o istoriji.

Josip Broz Tito je bio vrhovni komandant partizanske Narodnooslobodilačke vojske u Drugom svetskom ratu, i kao takav se borio i doneo slobodu kako srpskom tako i svim drugim jugoslovenskim narodima od naci-fašističkog okupatora, uz naravno neizmeran doprinos sovjetske Crvene armije. Tito je do svoje smrti bio predsednik SFR Jugoslavije u kojoj su svi Srbi bili u jednoj državi i uživali visok stepen socijalne pravde što nije slučaj u kapitalističkoj Srbiji gde je Šapić funkcioner u vladajućoj strukturi.

 

Šapić koji se bezrazložno diči svojim patriotizmom pokazuje da ne poznaje ni običaje srpskog naroda u kome se izmeštanje posmrtnih ostataka bez saglasnosti potomaka smatra uzurpatorskim činom i skrnavljenjem.

 

Zbog svog doprinosa interesima naroda Srbije, Josip Broz Tito zasluženo počiva u Kući cveća, a besprizorni Aleksandar Šapić nije dostojan ni relevantan da iznosi svoj sud o njemu. Mi kao komunisti smo dužni da kritikujemo negativne posledice Titove vladavine, ali Šapićeva inicijativa predstavlja čist antikomunizam koji je za komuniste neprihvatljiv.

 

Zbog toga, SKOJ poziva progresivnu javnost u Srbiji da digne svoj glas protiv sramne i uvredljive inicijative Aleksandra Šapića kao i da se mobiliše kako bi se sprečile njegove nečasne namere.

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

 

Beograd,

 

05. 2024.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A