ODRŽAN SEDMI ANTIFAŠISTIČKI KAMP

U Beogradu, u Gradskoj opštini Zemun, održan je sedmi Antifašistički letnji kamp. Kamp je trajao minulog vikenda, od 16 – 19 avgusta na Velikom ratnom ostrvu. Učesnici kampa bili su mladi iz cele Srbije. Kamp je bio odlična prilika u kom su se sreli aktivisti iz čitave naše zemlje.

 

Učesnici kampa su kroz predavanja, diskusije i debate saznali više o herojskom jugoslovenskom atifašističkom otporu tokom Drugog svetskog rata. Osnovni cilj održavanja kampa je dizanje antifašističke svesti, posebno među mladim ljudima koji su izloženi sveopštoj političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i obrazovnoj degradaciji. Preko medija, zvaničnih institucija, škola, fakulteta se servira lažna istorija, u kojoj se neretko oslobodioci nazivaju okupatorima i zločincima, dok se sa druge strane naci – fašistički okupator, kao i kolaboracionisti, rehabilituju, kako bi se predstavili kao nevine žrtve.

 

Pored diskusija i debata, učesnici kampa su imali praktične vežbe gađanja, sportske aktivnosti, šetnje i plivanje.

 

Teritorija opštine Zemun nije slučajno izabrana, jer na njegovoj teritoriji su rođeni brojni revolucionari, koji su se tokom NOB-a borili protiv fašizma. Radioinice kampa bile su šarolike. Učesnici su diskusijama i predavanjima pokrili dnevno političke aktuelnosti u našoj zemlji, ideološke i istorijske teme, ali i svestke aktuelanosti poput savremene Kine, Marksizma i prava nacija na samopredljenje i kapitalizma i ekologije, tema koje se odnse na posledice imperijalističkih politika.

 

Široke i opsežne diskusuje, koje su se ticale širokog polja antifašističke, antiimperijalističke i klasne borbe su dale novi elan i podstrek u svakodnevnoj borbi naše omladinske organizacije.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

19.08.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A